Jarmo Saari – kitara saa kuulostaa muultakin kuin kitaralta

|
Image

Kitaristi-säveltäjä Jarmo Saari toteaa, että jokaisessa hänen kitarassaan on oma voimakas karakteeri. Esimerkiksi nauhattomalla Gibson Firebirdillä ei ihan joka keikalle lähdetä. Saari myös uskoo siihen, että soitin inspiroi säveltämään. Hänelle säveltäminen ja kitaransoitto menevät muutenkin niin käsi kädessä, ettei hän aina edes tiedosta kummasta on kysymys.

Saari on kitaristina eritoten koloristi, jolle pedaalit ovat luonteva soittimen jatke. Hänen mielestään kitara saa kuulostaa muultakin kuin kitaralta.

Tapasimme Jarmo Saaren hänen työhuoneellaan Vallilan ArtLabissa. Kuulimme paitsi punnittua puhetta kitaransoitosta, myös komeita soundeja.
Samalla valikoitui kolme kitaraa, jotka kelpaisivat mukaan autiosaarelle. Ja ensimmäisenä niistä käsittelyyn nostettiin Fender Jeff Beck Stratocaster 2000-luvun alusta.
Riffin printtinumerosta 3/2017 voit lukea miten kyseinen soitin, puoliakustinen Guild Bigsby-kammella, sekä Kari Niemisen rakentama A-vireinen Versoul Raya Baritone ovat muodostuneet osaksi  Jarmo Saaren ilmaisua.
Ja millaista osaa kokonaisuudessa näyttelevät pedaalisto ja erilaiset vahvistimet…

 

•••

Näin alkaa Timo Östmanin toimittama perusteellinen haastattelu, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 3/2017.

•••

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.