ARX Balance 8 ja ISO Balancer symmetroivat kytkennät

Image

Uudet symmetrointi-sovittimet ja niiden vastaparit – symmetroinnin purkajat täydentävät ARX:n entuudestaan laajaa tarvikevalikoimaa.

 

Image


Yhden räkkiyksikön Balance 8 on nimensä mukaisesti kahdeksankavainen sovitin, joka ottaa vastaan neljä stereoparillista harrastajalaitteille tyypillistä balansoimatonta analogisignaalia -10 dB:n nimellistasolla ja syöttää ne sitten balansoituina stereopareina eteenpäin.

Etulaidan Gain Mode -kytkimillä voi valita stereopari kerrallaan, säilytetäänkö läpikulkevan signaalin taso ennallaan vai nostetaanko se ammattilaislaitteissa yleisesti käytettävälle + 4 dB:n nimellistasolle.

Tulopuolella käytetään RCA-liittimiä, lähdöt ovat luonnollisestikin XLR-liitännöin.

Samassa yhteydessä ARX lanseeraa De Balance 8 -laitteen, joka on edellä esitetyn eräänblainen peilikuva. Se muuntaa neljän itsenäisen stereoparin balansoidut signaalit neljäksi itsenäiseksi balansoimattomaksi stereopariksi.
Tasosovitukseen on vastaavat, mutta käänteisesti toimivat kytkimet kuin Balance 8:ssa.

Image

 

Luonnollisestikin myös liitännät on tehty käänteisesti: laitteen tulopuolella käytetään XLR-liittimiä ja lähdöissä sitten RCA-liittimiä.

Image

 

Yhden stereoparin vastaaviin muunnostarpeisiin vastaa Audibox ISO Balancer, jossa on RCA-tulot yhdelle balansoimattomalle stereoparille (myös signaalin läpikuljetus eteenpäin) sekä XLR-lähdöt yhdelle balansoidulle stereoparille.

Image


Laite on täysin passiivinen, eikä siis tarvitse käyttövirtaa.

 

Image

Samalla ARX tarjoaa kaapeleiden toiseen päähän vastaavaa muunninpakkia  Audibox ISO De Balanceria – käänteiseen suuntaan. Sen tulot on toteutettu luonnollisestikin XLR-liitännöin, kun taas lähdöt on järjestetty RCA-liittimin.

Molemmat sekä ISO Balancer että ISO DE Balancer tarjoavat maalenkkien eliminoimiseksi muuntajaerotetun kytkennän.

Lisätiedot: Audico