Cubase Elements 8 täydensi ohjelmistoperheen

Image

 

Image

 

 

Steinberg Cubase 8 julkistettin talvella ja käyttötestikin painettiin jo Riffin printtinumeroon 2/2015. Frankfurtin Musiikkimessuilla huhtikuussa Steinberg esitteli sitten kevennetyn Elements 8 -ohjelman, joka perustuu pitkälti ammattikäyttöön suunnatun Cubasen koodiin.


Elements 8 on Cubasen tavoin audiosekvensseri, jolla voi midi-työskentelyn ohessa myös äänittää, editoida ja miksata audiota Mac- tai Windows-alustalla. Elements 8 on ominaisuuksiltaan rajoitetumpi kuin Cubase, mutta työkaluvalikoiman ja käyttöliittymän logiikan samankaltaisuuden ansiosta se toimii myös eräänlaisena johdantona kohti järeämmän Cubasen maailmaa.

Image

Steinberg on kiinnittänyt erityistä huomiota laulunikkarointiin, jonka tueksi Elements tarjoaa joustavia tapoja soinnutukseen automaation avustuksella. Chord Pads -toiminnon mukaan on liitetty myös kolmiulotteinen kvinttiympyrä havainnollistamaan automatiikan tekemien ratkaisuiden perusteita, ja käyttäjällä on luonnollisestikin mahdollisuus muokata koneen tarjoomuksia oman näkemyksensä mukaiseen suuntaan.

 

Image

Kasiversion parannuksiin kuuluvat myös ASIO-Guard 2 -automatiikka, joka takaa latenssin pysyvän mahdollisimman pienenä, sekä mikserikanavien uudistetut ekvalisaattorit.

Korjaimet ilmaisevat vahvistuksen tai vaimennuksen voimakkuuden lisäksi vaikutustaajuuden kahdella tavalla: perinteiseen tapaan hertseinä, mutta myös sävelkorkeuden avulla. Sävelkorkeutta voi myös käyttää säädön perusteena, jonka kone tulkkaa taajuuslukemiksi.

Uudistetut transport-komennot mahdollistavat nyt välittömän uudelleenäänityksen samasta saumapaikasta. Uusittu viritysmittari taas tarjoaa strobo-toiminnon ohessa aiempaa kätevämmän käyttöliittymän.

HALion Sonic SE 2 -virtuaalisoitin sekä rumpu- ja lyömäsoitinosaston moottori Groove Agent SE 4  tuovat molemmat mukanaan upouusia soundeja. Ensinmainittu tarjoaa myös ARPista vaikutteensa saaneen Trip-virtuaalisyntikan, jälkimmäinen puolestaan hövelin kokoelman erilaisia rumpusettejä.

Image

Cubase Elements osaa koodata valmiin tuotoksen myös MP3-tiedostoiksi, sekä pakata tiedostot häviöttömällä FLAC-koodauksella.

Ohjelma on ladattavissa veloituksetta 30 päivän koeajaksi Steinbergin omalta nettisivustolta.
Tämä versio ei vaadi erillistä donglea toimiakseen.