DigiTech Obscura viäntää viiveet

Image

Digitechin uutuusefekti Obscura Altered Delay tarjoaa neljä hyvin erilaista viive-tyyppiä, joiden muokkaamiseen on varattu asianmukaiset säädöt.

”Obscuralle simppeli toistokaiku on vasta lähtökohta vääntelylle ja muovailulle, joilla alkuperäinen ääni muljautetaan seljälleen, pullautetaan kertakaikkisesti nurinniskoin ja heivataan sitä myöten suoraan viive-efektien toistaiseksi vielä kartoittamattomille konnuille”, kuvailee Digitechin markkinointipäällikkö Tom Cram uutukaisen potentiaalia. Ja tarkentaa samalla, että toki pedaali kuulostaa tarvittaessa sopuisan kauniilta, vaikka sillä on mainittua kykyä äityä äärimmäisyyksiin.

Valmistajan mukaan Obscuran neljä eri perusmoodia – Analog, Lo-Fi, Tape ja Reverse – tarjoavat eri tilanteisiin sopivaa puhtoista tai säröytettyä, kirkasta tahi tummaa, myötävirtaan tai takaperin soivaa viivettä, ja lisäksi laitteella taittuvat myös repeat/hold-kikkailut.

Obscuran analog-moodi jäljittelee vanhoja nauhakaikuja ja sointiin saa myös niille ominaisia rasitteita – joista on tullut ajan myötä oleellinen osa näiden alkukantaisten efektien viehätystä. Degrade- ja Tone-säätimillä voi justeerata soinnin nuhjaantumisen voimallisuutta toistokertojen suhteen.
Reverse-vaihtoehto puolestaan tuottaa psykedeelisiä sointeja samaan tapaan kuin tallennetta soitettaisiin takaperin.

Muut säätimet ovat tuttuja delay-efektien hallintakonsteja. Level määrittää kuivan ja efektoidun signaalin keskinäisen balanssin, ja time-parametrilla viiveen pituuden voi asettaa lyhyestä slap back -tehosteesta jopa kahden sekunnin mittaiseksi.

Repeat puolestaan kontrolloi toistokertojen määrää aina yksittäisestä ja selvästi piirtyvästä toistokaiusta kaaottisesti sykkivään sumaan saakka.
Toistot saa myös rytmitettyä musiikin mukaan tap tempo -toiminnolla, jossa kahdella täppäyksellä merkatun ajan voi jakaa eri nuottiarvojen mukaisesti.

Repeat/hold-toiminnolla soitetun fraasin voi taas napata talteen ja luupata jatkuvasti soivaksi.

Tails on/off -kytkimellä puolestaan valitaan, jäävätkö kaiun hännät vaimentumaan omia aikojaan vai leikataanko efekti poikki heti, kun delay polkaistaan pois päältä.

Image

Metallikoteloon rakennettu Obscura on varustettu sekä mono- että stereoliitännöin ja sen ohituskytkentä on true bypass -tyyppinen. Säätimien peitoksi mukana tulee erillinen uuden polven stomplock-kansi, jolla nupit saa turvaan kengän kärjen tahattomilta pökkäyksiltä. Lisäksi pakettiin kuuluu pedaalin pohjalevyyn liimattava tarralaatta, jolla Obscura tarttuu pitävästi pedalboardin karvapintaan.


LisätiedotEM Nordic

Digitechin Obscura-esittelyvideon voit katsoa tästä linkistä