Dod Rubberneck – tuplasti viiveitä, heijaten tai vouvaten

Image

Dodin uudella analogisella delay-pedaalilla on kaksinverroin kokoa sarjan muihin malleihin nähden, mutta valmistajan mukaan se tuplaa fyysisen kokonsa ohessa myös efektoinnin mahdollisuudet.

Dod Rubberneck on saanut nimensä soinnillisen taipuisuutensa ansiosta, siinä kun voi nimittän lennossa muuttaa viiveaikaa, joka puolestaan välittömästi vääntää virettä suuntaan tai toiseen, muutoksesta riippuen.
Taivuttelun nopeutta kontrolloidaan vasemman jalkakytkimen viereen piilotetulla merkkiledin ja potentiometrin yhdistelmällä, kun taas viiveajan muutos vireluisuineen käynnistetään pitämällä mainittua jalkakytkintä alas painettuna.

Viiveaikaa on tarjolla yli sekunnin verran ja toistot voi mallata tap tempolla biisin sykkeeseen. Sävyn muokkaukseen ja efektin voimallisuuteen on varattu kattavat säädöt ja jos kansilevyn hanikat loppuvat kesken, voi avuksi ottaa erillisvarusteena myytävän FS3X-kytkinpedaalin.

Image

Kansilevyn time-säätimellä viiveajan voi asettaa 30 – 1 000 millisekunnin haarukassa, mutta tap tempo -kytkimellä Rubberneck venyy peräti 1 500 millisekunnin eli puolentoista sekunnin viiveaikaan.
Täppäämällä annettavan ajan voi rytmittelyä varten määrittää kansilevyn pikkukytkimellä 1/4-nuotin mittaiseksi, pisteelliseksi kahdeksasosaksi tai tavalliseksi kahdeksasosaksi.

Valmistajan mukaan puhtaan toistoviiveen lisäksi pedaalista heltiää chorus- ja vibratosävyjä, sillä toistot saa heijaamaan loivasti tai vouvaamaan rajummin rate/depth-tuplapotikalla
Toisella kaksoissäätimellä puolestaan määritellään viivepiirille syötettävän signaalin voimakkuutta ja sävyä. Voimakkuus tosin vaikuttaa sekin sävyyn, sillä Rubberneckillä voi halutessaan ajaa viivästettävän signaalin särölle.

Tails-kytkimellä valitaan, jäävätkö viivehännät soimaan, kun efekti polkaistaan pois päältä vai sammuvatko ne välittömästi.

Valmistajan lupaus efektien tuplauksesta käy toteen viimeistään Regen-toimintoa hyödynnettäessä. Ensisijaisen viivepiirin lisäksi pedaalissa on toinenkin viivelinja, jonka asetuksiin pääsee kiinni tap tempo / regen -kytkintä pohjassa pitämällä ja sen viereen sijoitetulla pikkuruisella ledin ja potentiometrin yhdistelmällä säätäen.

Image

TRS-jakilla toteutettu efektiluuppi, liitäntä FS3X-kytkinpedaalille ja tavanomaiset tulo- ja lähtöliitännät soittimen signaalille kuuluvat varusteluun.
Efektin ohitus hoidetaan true by-pass -kytkennällä ja käyttövirtaa Rubberneck tarvitsee ulkoisesta yhdeksän voltin virtalähteestä.

 

LisätiedotEM Nordic