Electro-Harmonix Mini Synthesizer – analogisoundeja älylaitteella

Image

Electro-Harmonix, vuodesta 1968 on ehtinyt kitarapedaaleiden ohella tehdä muutakin. Efektituotannon kyljessä kehiteltiin aikoinaan mm. analoginen Mini Synthesizer, joka lanseerattiin suurinpiirtein vuonna 1980.

Nyt tuo eräänlainen klassikko tai kulttisoitin on sitten tuotu nykyaikaan iOS-applikaationa, joka toimii niin puhelimessa kuin tabletissakin.

Firman perustaja ja johtaja, Mike Matthews uskoo, että vanhojen syntikoiden ystävät arvostavat applikaation kykyä toisintaa alkuperäisiä lämpimiä analogisoundeja ja funkahtavia bassoja. Hänen mukaansa edullinen hinta tekee sovelmasta kiinnostavan myös laajemmalle joukolle.

Mini Synthesizerin mukana tulee 22 valmista sointiohjelmaa ja sen muistiin mahtuu lähes rajattomasti käyttäjän itse ohjelmoimia soundeja. Niiden muotoiluun on tarjolla 12 liukua ja yhdkesän kytkintä. Itse soitto sujuu kosketusnäytölle piirtyvällä koskettimistolla.

Soundien maustamiseen Mini Synthesizerissa on  sekä reverb- että delay-efektit. Ja jottei puuha jäisi vain älylaitteella hupailuksi, on soittimessa virtuaalinen midi-tulo ja sen saa nivottua osaksi audio-sekvensserin toimintaa.

Tällä haavaa valmiina ovat versiot iOS-laitteille. Tablettiapplikaation hinta on 4,99 € ja iPhone-sovelman 2,99 €. Molemmat ovat kaupan AppStoressa.

Android-versio on luvassa syyskuun lopussa 2016.

Applikaation esittelyvideon voit katsoa tämän linkin kautta (aukeaa uuteen ikkunaan).

Lisätiedot: Electro-Harmonix