Epiphone Masterbilt Century De Luxe – akustinen basso sähköillä

Image

Tyyli on vuosisadan takaa, toimivuus silkkaa nykyaikaa – siinä lienee Epiphonen perusajatus Masterbilt-malliston osalta. 

Epiphone esitteli viime vuonna puoliakustisen Masterbilt Century -mallistonsa, joka pohjautuu yhtiön viime vuosisadan alkupuolen suosittuihin orkesterikitaroihin. Nyt tämä soitinperhe saa uuden jäsenen nelikielisestä De Luxe -bassosta.


Epiphone Masterbilt Century De Luxe Bass on puoliakustinen bassokitara, jossa on malliston muiden soittimien tavoin kokopuinen kuusikansi. Kantta tukee orkesterikitaroista tuttu kahdella rimalla toteutettu pitkittäisrimoitus.

 

Image

Century De Luxe -basson tyylikästä ulkomuotoa korostavat kannen klassiset f-aukot sekä vanhojen Masterbilt-kitaroiden inspiroimat ”kruunutapit” virityskoneistoissa. Niiden 18:1-suhteella toimiva välitys on kuitenkin toista maata kuin vuosisata sitten.

Myös talla huokuu trapetsi-kielenpidikkeellään historian havinaa, mutta siinä on vireen kompensointi ja lisäksi korkeutta voi säädettävissä. 

Epiphone Masterbilt Century De Luxe -bassossa rungon sivut ja pohja on valmistettu laminoidusta loimuvaahterasta.
Kaula puolestaan on laminoitu viidestä mahonki- ja loimuvaahterapalasta ja sen profiilin muodoksi ilmoitetaan pyöristetty C. Itse kaulaliitos on toteutettu liimalla, ja kielten soiva pituus on 30,5 tuumaa.
Masterbilt Century De Luxe -basson otelauta on eebenpuuta, ja sitä koristavat art deco -henkiset nauhamerkit.

Epiphonelta kerrotaan, että Masterbilt Century De Luxe Bass on akustinen soitin, jota voi äänittäessä tai aivan pienillä keikoilla käyttää myös ilman vahvistusta.

Äänentoistoa vaativia keikkoja varten se on varustettu tallan alle sijoitetulla Shadow NanoFlex™ -mikrofonilla, jolle potkua antaa yhdeksän voltin paristolla toimiva eSonic™ HD -esivahvistin. Valmistaja lupaa, että niiden ansiosta Epiphone Masterbilt Century De Luxe -basson sointi välittyy sähköisesti täsmälleen samanlaisena kuin akustisesti kuultuna.

Image

Esivahvistimen volume- ja eq-säätimet on piilotettu huomaamattomasti ylemmän f-aukon reunaan, ja sen paristolokero puolestaan löytyy soittimen sivusta, mikä mahdollistaa näppärän vaihdon.

 

Lisätiedot: Into-Luthman