Hughes & Kettner TriAmp Mark3: 15 putkea, 6 kanavaa, 3 päätevahvistinta

Image

Hughes & Kettner TriAmp on varttunut jo kolmanteen sukupolveensa. NAMM-messuilla esitelty TriAmp Mark3 sisältää kuusi erillistä etuasteen kanavaa ja kolme toisistaan riippumatonta pääteastetta. Kaikkiaan TriAmp Mark3 sisältää 15 vahvistinputkea, joista yhdeksän on etuasteen puolella ja kuusi päätevahvistimessa.

 

Image


Etuastekanavat (1A & 1B, 2A & 2B sekä 3A & 3B) ovat säätimistön koostumuksen osalta identtiset: jokaisessa on erillinen gain- ja master volume -säädin sekä kolmialueinen eq.
Luonteiltaan ja soundeiltaan kanavat kuitenkin eroavat toisistaan oleellisesti. Niinpä niitä luonnehditaan kuvaavilla tyylimääreillä (”50s Californian Clean”, ”60s British Clean”, ”70s British Lead”, ”80s Brown Sound”, ”90s Californian High Gain” ja ”Modern-Day High Gain plus enemmän”.

Image

Mainitusta syystä myös jokaisen kanavan eq toimii hieman eri tavoin, ne kun on speksattu vaikutuksiltaan kyseistä luonnehdintaa vastaavalla tavalla.
Ja samasta syystä jokaisessa kanavassa erikseen jalkakytkimellä päälle ja pois polkaistava boost-toiminto on toteutettu siten, että se tuottaa joko lempeämmän tai agressiivisemman lisäponnen kulloisestakin kanavasta riippuen.

Kaikkiin kanaviin samanaikaisesti vaikuttavat Presence- ja Resonance-säätimet sekä säädettävä kohinaportti kuuluvat nekin varusteluun.


Lisää soundillista liikkumavaraa tuo päätevahvistin, jossa on kolme itsenäistä putkiparia. Ne voidaan valjastaa vapaasti – yksitellen tai kimpassa – mihin tahansa etuasteen kanavaan, jolloin kunkin kanavan soundin luonne ja teho saavat lopullisen muotonsa.

Tehtaalta lähtiessään TriAmp Mark3 on ladattu EL34- ja 6L6GC-pääteputkilla, mutta Hughes & Kettner toteaa koeponnistaneensa vahvistimen myös seuraavilla putkilla: KT77, KT66, KT88, 5881 WXT, 6550 A, 6CA7 ja 7581. Jujuna on automaattinen biasointi, jonka ansiosta pääteputkien vaihtaminen käy myös omatoimisesti.

Image

Hughes & Kettneriltä kerrotaan, että TriAmp Mark3 on ensimmäinen firman vahvistin, jossa on erillisenä laitteena mainetta kartuttaneen Red Boxin linjalähtö, nyt uutena Ambience Emulation -versiona. Sen luvataan tarjoavan täydellisen 4x12-kaapin soundin ja putkivahvistimen dynamiikan yhdistelmän, suoraan balansoituna linjasignaalina.

Image

Efektilenkkejä TriAmp Mark3:ssa on kaksin kappalein. Niistä ensimmäinen on varustettu tasonsäätimellä ja se voidaan määrittää kytkimellä joko sarjaan- tai rinnakytkennällä toimivaksi. Jälkimmäinen on ns. master insert, ja se katkaisee signaalipolun etuasteen ja päätevahvistimen välistä efektin kytkentää varten.

Image


Kaiken edellä mainitun lisäksi perinteiset Hughes & Kettner -ominaisuudet (Tube Safety Control sekä MIDI-ohjaus TSM-432:lla) kuuluvat pakettiin.

Lisätiedot:  F-Musiikki

Katso tästä valmistajan esittelyvideo