IK Multimedia NanoAmp – pienoisvahvistin harjoitteluun ja älypuhelimen oheen

Image

Älypuhelimesta ei vielä nykyisellään ole päätevahvistimeksi kitarakalustoon ja puhelimen oma minikaiutin on kuunteluun varsin heppoinen. IK multimedia tarjoaa ratkaisua, joka toimii joko itsenäisesti tai älypuhelimen kumppanina.

Älylaitteiden sovelluksista löytyy tunnetusti useita sovelmia, jotka simuloivat etuvahvistimien, päätteiden ja efektien soundia ja toimintaa. Useimmiten näiden käsittelemää signaalia kuunnellaan puhelimen omilla kuulokkeilla, mikserin kautta tai äänityslaitteistoon kytkettynä.
AmpliTube-sovelluksien kehittäjänä tunnetuksi tullut IK Multimedia on nyt julkistanut vaihtoehdon, iRig Nano Ampin, joka on kutakuinkin puhelimen kokoinen – tosin tuuman paksuinen pienoisvahvistin.

 

Image

 

Laitteessa on itsessään sisäinen kolmen tuuman kaiutin, mutta myös liitännät ulkoiselle kaiutinkaapille sekä kuulokkeille. Tämän kolmella paristolla toimivan taskukokoisen rasian luvataan tuuppaavan kaiutinlähdöstä heltiävällä kolmen watin teholla riittävästi signaalia jopa 4 x 12 kaiutinkaappiin.

IK Multimedian tiedotteen mukaan Nano Ampin soundista vastaa brittihenkinen perusmuokkaus silloin kun sitä käytetään ihan vain itsenäisenä vahvistimena.
Säätiminä on silloin erillinen gain ja volume, sekä kytkimellä valittava sointityyppi normal/bright-vaihtoehtoineen.

Nano Amp palvelee myös instrumentin sovittimena iOS-mobiililaitteisiin, jolloin soundilliset puitteet määrittää käytössä oleva sovelma, eikä Nano Ampin oma soundinmuokkaus ole silloin käytössä.
Valmistajansa kehittämää iRig-ominaisuutta hyödyntävä kytkentä hoituu pakettiin kuuluvalla nelinapaisella plugijohdolla, joka lykätään iOS-laitteen kuulokeliitäntään.

Yhdessä iOS-puhelimen ja AmpliTuben kanssa Nano Amp muodostaa kokonaisuuden, jonka kuulee vähän kauemmaksikin.
Ja toimiihan Nano Amp ilman puhelinta itsenäisestikin pienikokoisena harjoitusvahvistimena.

Lisätiedot: Into-Luthman