JBL PD500 – torvikaiuttimia asennuskäyttöön

Image

Hiljattain esitelty PD500-sarja laajentaa JBL:n aiempaa PD-mallistoa viidellä uudella mallilla. Uutuusviisikko sisältää yhden kahdella 15-tuumaisella ladatun subwoofer-kaapin sekä neljä yläkerran kaappia.

Isojen salien ja urheilukenttien äänentoistotarpeisiin suunniteltu PD500-sarja soveltuu niin sisä- kuin ulkoasennuksiin ja perusvärien (musta ja valkoinen) lisäksi jälkimmäiseen käyttötarkoitukseen löytyy JBL:n säänkestävä WRX-pinnoite yhdistettynä ulkokäytön vaatimiin muihin suojauksiin.

Yläkerrat ovat rakenteelltaan torvikaiuttimia ja kaksitieratkaisuja, joita voi ajaa joko aktiivisesti bi-amp-moodissa tai täydenkaistan yksiköinä passiivisella jaolla.
Valmistajan mukaan digitaalinen prosessoriohjaus on kuitenkin aina pakollinen osa ketjua, jotta ilmoitetut suoritusarvot myös saavutetaan.

Yläkerran kaapeissa alempaa kaistaa toistaa 2031H-kartiokaiutin, joka on kooltaan 15-tuumaa. JBL:n mukaan kyseinen elementti soveltuu kahdesta syystä erityisen hyvin tähän käyttötarkoitukseen: ensinnäkin se on erittäin herkkä ja lisäksi se pystyy tuottamaan jatkuvia korkeita äänenpaineita pitkiä aikoja.

Diskanttiosastosta huolehditaan 2432H-kompressiodriverilla, joka aukeaa 1,5-tuumaisesta aukosta JBL:n Progressive Transition -torveen.
Yläkerran kaapin neljä eri variaatiota vastaavat neljää eri suuntaavuutta ja saatavilla ovat: 40° x 40°, 60° x 40°, 60° x 60°, sekä 90° x 50°.  Näistä 60° x 40°- ja 90° x 50° -versioiden torvet ovat käännettävissä, jolloin kaappi voidaan asentaa yhtä hyvin vaaka-  kuin pystyasentoonkin.

Audioliitäntä on toteutettu riviliittimellä ja ripustusta / asennusta varten kaapeissa on 20 kiinnityspistettä 10-millisille pulteille.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio