La Bella Vapor Shield – päällystettyjä kieliä ilman päällystystä

Image

La Bellan uudet päällystetyt kielet poikkeavat totutusta skeemasta, sillä varsinaisen päällystemateriaalin sijasta ne käsitellään valmistusvaiheessa niin, että materiaalin oma pinta muuttuu likaa hylkiväksi.

 
Vapor Shield perustuu Acoustic Science -firman kehittämään ionisointimenetelmään, jolla kielimateriaalin pinta saadaan hylkimään likaa, rasvaa, korroosiota jne.

La Bellan mukaan Vapor Shield tuottaa päällysteen edut vaikuttamatta haitallisesti kielen soittotuntumaan, kestoon tai soundiin. Päinvastoin valmistaja vakuuttaa, että soittotuntuma itse asiassa paranee - mitä sillä sitten tarkoitetaankaan.

Kielen kestoksi luvataan viisinkertainen aika normaalikieleen verrattuna ja soundia kuvaillaan kirkkaammaksi kuin tyypillisillä päällystetyillä kielillä. Koska La Bellan kielissä myös punomattomat diskanttikielet käsitellään samalla menettelyllä, on koko kielisetin sointi tasainen ja yhtenäinen, kerrotaan tiedotteessa.

 

Image

Image

 

 

 

 

 

 

 

La Bellan Vapor Shield -kieliä valmistetaan sekä akustiselle että sähkökitaralle, sekä 4-, 5- ja 6-kielisille bassoille.

Lisätiedot:

Power Sound ja/tai Soitin Laine