Paiste Gentle Giants – symbaalimaailman isot kiltit jätit?

Image

Sveitsiläinen Paiste lanseerasi symbaalinelikon, jonka yhteinen nimittäjä on suuri koko.

Formula 602 Modern Essentials -sarjaa laajennettiin 22-tuumaisella crashilla ja 24-tumaisella ridellä. 
Paisteen mukaan Modern Essentials -sarja kehitettiin aikoinaan yhteistyössä Vinnie Colaiutan kanssa ja se perustuu paikkansa sementoineeseen Formula 602 -mallistoon, jonka eri symbaaleihin haettiin maksimaalista dynamiikkaa ja äärimmäisen hienostunutta sointia, jossa kompleksinen harmoninen aines ja selkeä sointi yhdistyvät toisiinsa.

2002 Sound Edge Hi-Hat puolestaan löytyy nyt myös 17-tuumaisena versiona.
Aaltoilevaksi rypytetty alapelti on Paisteen aikoinaan patentoima ratkaisu, jolla hi-hat-soundista saadaan täsmällinen ja kontrolloitu.
Uusi jättikoko tuo tullessaan matalasointista tehoa ja rapeutta, uhraamatta kuitenkaan musikaalisuutta, kerrotaan Paisteen tiedotteessa.

26-tuumainen Giant Beat määrittelee jättimäisyyden kuulemma uudella tavalla. Symbaalin sointia kuvaillaan vahvaksi ja nupin osuessa pellin selkään kimmahtaa ilmoille napakka puinen ”ping”. Samalla symbaalilla onnistuu myös humahtava pesu ja huimasti vellova crashaus, jos tehosteita tarvitaan.

Giant Beat -mallisto kehitettiin alunperin 1967 vastaamaan populaarimusiikin vallankumouksen tarpeisiin, eivätkä ne ole millään muotoa kokeellisia kummajaisia vaan huolellisen suunnitellun ja pitkäjänteisen kehitystyön tuloksia.

Kaikki edellä esitellyt uutuusmallit valmistetaan käsityönä Paisteen tehtaalla Sevitsissä.

Lisätiedot: Soitin Laine