Soundcraft Signature – analogisille miksereille on yhä tarvetta

Image

Image

 

 

Brittiläinen Soundcraft toi Frankfurtin Prolight & Sound -messuille kokonaan uuden mikseriperheen, analogisen Signature-sarjan.

Kanavamäärän perusteella Signature-malleja on neljää kokoa, joista 12- ja 22-kanavaisista miksereistä tehdään kuitenkin kahta eri versiota. Näissä mallitunnuksen loppuun lisätyllä MT-täsmenteellä nimikoiduissa erikoismalleissa –  Signature 12MT ja Signature 22MT – perusmikserin stereofoninen USB-liitäntä on laajennettu monikanavaiseksi väyläksi, josta viittaus Multi Track -termiinkin juontuu. Tallentimelle näissä malleissa saa kaikkien kanavien signaalin erikseen omille raidoilleen reititettyinä.  

Image

Perheen pienin on Signature 10, jonka kymmenestä kanavasta kuusi on varustettu Ghost-mallista poimitulla mikrofonivahvistimella. Näistä kanavista neljä ensimmäistä on vain monokäyttöön, kun taas kaksi seuraavaa palvelevat monona mikrofonikäytössä, mutta mahdollistavat linjatason äänilähteen kytkemisen myös stereona. Kanavamäärä kasvaa kymmeneen, kun mukaan lasketaan pelkästään linjatason äänilähteille tarkoitettu stereokanava.

Signature 12 laventaa kanavistoa kahdella mikrofoni- tai linjakäyttöön soveltuvalla monokanavalla ja samalla laskuopilla Signature 16 -mikserin monokanavien määräksi saadaan 12 kappaletta ja Signature 22:n monokanavien luvuksi 16. 

Monokanavista osa on varustettu DBX:n limittereillä, jotka saa omilla kytkimillään kanavakohtaisesti päälle ja pois päältä. Signature 10:ssä ja 12:sta limittereitä on kahdessa kanavassa, perheen kookkaammissa malleissa neljässä tai kahdeksassa.

Soundcraft on myös huomioinut vaihtelevat käyttötilanteet varustamalla mikserit sähkökitaralle tai -bassolle soveltuvilla korkeaimpedanssisilla tuloilla. Kytkimellä aktivoitava sovitus löytyy isoimmassa mallissa neljästä kanavasta. 

Kanavakorjaimet ovat valmistajan Sapphyre-sarjasta ja kahdessa pienimmässä mallissa ne ovat kolmialueisia siten, että keskialueen säätö on puoliparametrista tyyppiä.

Kaksi kookkainta Signaturea on varustettu nelialueisin kanavakorjaimin ja niissä molemmat keskialueen yksiköt toimivat puoliparametrisesti.

Image

 

Myös kanavaliukujen mitta kasvaa mallin mallien mukaan. Kahdessa pienimmässä on 60-milliset liu’ut, kun taas mallisarjan isoimmissa on 100-milliset säätimet.

Aux-lähtöjen määräkin lisääntyy neljästä viiteen mikserin koon kasvaessa ja jokainen aux-lähtö voidaan määrittää globaalisti joko ennen kanavaliukua tai sen jälkeen haaroittuvaksi. 

Signature -mikserit on varustettu kahdella Lexiconin efektilaitteella, joista ensimmäinen keskittyy kaikuihin ja toinen viive- ja modulaatiotehosteisiin.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio