G&L Kiloton – räjähtävä soundi passiivielektroniikalla

Mallinimi Kiloton ei viittaa kilottomuuteen eikä keveyteen vaan kilotonniin – energiamäärään, joka vapautuu kun 1000 tonnia TNT:tä räjähtää. Näin pohjustaa G&L uuden bassonsa esittelyä.


Kiloton-basson kuudella pultilla runkoon kiinnitetty vaahterakaula saa matkaansa joko vaahterasta tai ruusupuusta veistetyn otelaudan sekä kooltaan medium jumboiksi luokitellut Jescar 57110 -nauhat.
Mensuuri on 34 tuumaa.

Runko on G&L:n mukaan Leo Fenderin pitkän kokemuksen pohjalta syntynyt ja kaikkien aikojen ergonomisimmaksi kutsuttu malli. Umpivärein viimeistellyissä yksilöissä puu on leppää, premium-malleissa suosaarnia.

Talla on G&L:n oma tuttu Saddle-Lock-patentti ja virittiminä niin ikään firman omat Ultra-Lite-mallit.

Se varsinainen juju Kiloton-mallissa on kuitenkin Leo Fenderin kehittämä Magnetic Field Design -humbucker, joka tuo valmistajan mukaan mallin nimeen oikeuttavan määrän räjähtävää soundia bassoon.
Kolmiasentoisella kytkimellä mikrofonin kelat voi kytkeä rinnan tai sarjaan, ellei sitten haluaa käyttää sitä kolmatta vaihtoehtoa, puolitettua mikrofonia.

Elektroniikka on passiivista eli omaa esivahvistinta ei tässä mallissa ole. Säätimistö sisältääkin vain volume- ja tone-potentiometrit.

Soittimen mukana toimitetaan kova Tolex-kotelo, deluxe-versiona, kuinkas muuten.

Lisätiedot: Soundtools

 

17.10.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy