Artikkelit

Uutiset
Riffi

Jos ei vesille, niin veden äärelle!

Tuoteuutiset
Timo Östman

Paul Reed Smith on julkistanut kaksi edullisempaa kitaramallia, joissa molemmissa on kolme Narrowfield-mikkiä. 

Tuoteuutiset
Timo Östman

Aguilar on julkistanut uudet versiot AG-sarjan bassonupeistaan. Uudistuksiin kuuluu esimerkiksi kolme valinnaista kaappisimulaatiota linjasoittoa ajatellen.

Tuoteuutiset
Timo Östman

Vanhojen studiomikrofonien toisinnoistaan tunnettu United on julkistanut passiivisen reamp-boxin, jossa on kaksi vaihtoehtoista muuntajakytkentää.

Levyarviot
Ari Vanha-Majamaa

Nyt saatiin monipuolisista aineksista kokoonkeitetty maukkaan tuhti kesäkeitto Beatmakers-kokeilta. 

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Timo Koskinen
7/2010

Niinkin kauan sitten kuin 2010 Timo Koskinen yhytti Dragonforcen kitaristin ja haastattelu julkaistiin tuoreeltaan vuoden viimeisessä numerossa. Tuolloin yhtye valmisteli viidettä levyään. Keväällä 2024 julkaistiin peräti jo 14.s bändin albumi, joten olikin mitä mainioin hetki kaivaa kyseinen haastattelu esiin arkistosta.

Kirja-arviot
Tommi E. Virtanen

Juska Salminen liittyi kosketinsoittajaksi nousukiitoon kiihdyttäneeseen HIMiin ja hyppäsi samalla uskomattomaan elämään, jolla oli vähintään kahdet kasvot.

Tuoteuutiset
Timo Östman

Dave Friedmanin uuden vahvistinnupin kerrotaan olevan ”pikkutarkka soinnillinen kaksonen” tämän omasta Marshall 1968 JMP Super Leadista. Ominaisuudet ovat kuitenkin tätä päivää.

Tuoteuutiset

Ja tekee sen ilman ulkoista vahvistinlaitteistoa!

Levyarviot
Lauri Paloposki

Kun videon hashtag on #punkrock, lasken yleensä musiikilliseen sisältöön liittyviä odotuksiani. Tällä kertaa ei olisi tarvinnut.

Konserttiarviot
Tommi E. Virtanen

Apocalyptica Helsingin jäähallissa 8.6.2024

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Basistille kans… Eiväthän kitaristit nyt ainoita ole, joille multiefektejä valmistetaan ja jotka sellaisia myös käyttävät. Boss ME-90B on juuri julkaista uutuusmalli, joka saatiin tuoreeltaan koekeäyttöön. 


Nämäkin käyttökokeisiin perustuvan testiartikkelin pääset lukemaan tarkemmin Riffin printtinumerosta 3/2024.

Tilaa irtonumero kotiin kannettuna hintaan 12,70 € (sis-postikulut).

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

"Tehdään työtä, saadaan rahaa. Tehdään musaa, saadaan musaa." toteaa Mikko Herranen lakonisesti kuvaillessaan muusikko-tuottaja-äänittäjän elämää normittavia lainalaisuuksia.

The Voice of Finland -kisasta tuttu laulaja on oikeastaan alkujaan rumpali, joskin soittaa tarvittaessa myös vaikkapa bassoraidat äänittämisen ja miksaamisen ohella, jos tarve vaatii.

Riffillä oli ilo vieraille Herrasen studiolla kuulemassa, millaisia ikimuistoiseia asioita hän vuosien varrelta poimi esiin.  

 

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Lava Music uudistaa kitaranrakennuksen perinteitä niin materiaalivalinnoilla kuin muotoilullaan. Puhumattakaan soittimiin sisällytettävästä tietotekniikasta.

Heritage vaalii Gibsonin perintöä ison G:n entisessä tehtaassa Michiganissa. Näistä soittimista huokuu arvokkuus!

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Timo Kahilainen  ja  Oskari Martimo tunnetaan hulvattomina miehinä – ensin mainittu ansioistaan komiikan parissa, jälkimmäinen raivokkaan lavaesiintymisensä vuoksi.

Otimme selvää mitä on julkisivun takana ja millaisin ajatuksin he musiikkiaan tekevät. Ehkä yllätyimme, ehkä emme. Saat tietää lukemalla.

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Lewitt Ray, zoomaavaksi kutsuttu uutuusmikrofoni säätelee itse toimintaansa puhujan liikkeiden perusteella. Melkoinen juttu, jos se toimii…

Mipro MI-58 on lupavapaalla 5,8 gHz:n taajuusalueella toimiva langaton järjestelmä korvamonitorointiin. Pakettiin kuuluu lähettimen, vastaanottimen ja nappikuulokkeiden lisäksi tarvittavat virtalähteet, sekä akkulaturi.   

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Mia Hafrén ja Laura Sippola  ovat tehneet pitkän uran, jonka aikana osaaminen ja taidot on näytetty toteen. Uuden musiikin säveltäminen saa silti kokeneenkin tekijän kyselemään itseltään mitä ja mialliaisessa muodossa tällä kertaa… ja miksi?


Nämäkin musiikin tekemiseen syvällisesti pureutuvat haastattelut pääset lukemaan tarkemmin Riffin printtinumerosta 3/2024.

Pääkirjoitukset
Lauri Paloposki
3/2024

Vieraasta murteesta saattaa tarttua omaan puheeseen tuota pikaa sana tai pari, ne kaikkein omaksuttavimmat ja leimallisimmat. 
Jos altistus on kyllin vahvaa, lainasanat voivat siirtyä nopeastikin omaan käyttösanastoon, aivan huomaamatta ja vailla taka-ajatuksia.
Toisinaan murrelainoilla pyritään sitten taas ihan tietoisesti luomaan leppoisaa tunnelmaa, antamaan vaikutelma ns. rehdistä kansanmiehestä, vaikka tosiasiallisesti oltaisiin juuri myymässä kölilahoksi tiedettyä todella avomerikelpoisena ja häikäilemättömään ylihintaan.

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Kaulan tulee olla suora ja sen on soitava vireessä! 

Toisinaan on onni myötä ja pääsee haastattelemaan nuoruutensa esikuvaa!

Älä aina preppaa – eläin sinussa saattaa toimia vaistollansa paremmin.


Kolmen kolumnistimme ajatuksia pääset lukemaan tarkemmin Riffin printtinumerosta 3/2024.

Kirja-arviot
Tommi E. Virtanen

Dekkarimaisesta nimestään lähtien tämä on matkakirja sodan runtelemasta Ukrainasta sellisti Lukas Stasevskijn silmin. Kirjan tekstistä vastaa toimittaja Pirjo Houni.