Haastattelut

Haastattelut
Teksti ja kuvat Matti Rinne
1/2010

Tämä haastattelu on julkaistu alunperin Riffin numerossa 2010. Tuolloin Erik Lindström oli seurannut suomalaisen musiikkielämän käänteitä niin sanotusti aitiopaikalta – usein aivan tapahtumien keskipisteestä – jo yli 60 vuoden ajan.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuvat: Matti Salmi, FM Press 
6/2010

Jyväskylän Kesä -festivaalilla 2010 vieraillut norjalainen Farmers Market on varsinainen outolintu musiikin maailmassa. 1991 perustettu yhtye vieraili Riffin haastateltavana 2010.

Haastattelut
Teksti: Samuel Järvinen | Kuva: Dale Benvenuto
3/2023

Australialaiskitaristi Frank Gambale tunnetaan yhtenä jazzin arvostetuimmista ja teknisesti taitavimmista soittajista. Vilkaisu ansioluettoeloon hälventää epäilykset: Gambale on soittanut muun muassa Chick Corean, Allan Holdsworthin ja Virgil Donatin kanssa…

Haastattelut
Timo Koskinen
6/2005

Amerikassa kantri on suurta. Nashvilleen keskittynyt alan teollisuus on vuosikymmenien aikana tuottanut muhkean joukon toinen toistaan suurempia menestyjiä, jotka tyypillisesti tunnetaan sooloartisteina. Sellaisia kuin Brad Davis.

Haastattelut
Teksti: Taneli Rantala | Kuvat: Juha Seila
3/2023

Helsingin Vallilassa on tehdas, josta ei moni tunnu tietävän. Siellä Neural DSP on tekemässä Quad Cortexillaan digitaalisille, mallintaville kitaraprosessoreille samaa kuin mitä iPhone teki aikoinaan kännyköille.

Haastattelut
Matti Rinne
2/2009

Riffillä on ollut ilo saada haastatteluihinsa valtava määrä meritoituneita tekijöitä. 2008 Suomessa konsertoinut kitaristi-tuottaja Todd Rundgren on yksi heistä.

Haastattelut
Timo Östman
6/2009

Keitele Jazz toi Äänekoskelle 2009 erään parhaista viime vuosisadan lopulla esiin nousseista kitaristeista. Ja Riffi oli tuolloinkin paikalla.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuvat: Juha Seila
4/2006

Yhdysvaltalainen Steve Morse on yksi aikamme tärkeitä sähkökitaristeja, jonka näkemykset muusikkoudesta tekevät vaikutuksen, oli oma musiikkimaku sitten mikä hyvänsä.

Haastattelut
Teksti: Petri Silas | Kuvat: Kai Sinervo
2/2016

Swallow The Sun on tärkeimpiä raskaan rockin bändejämme juuri nyt. Eikä vähiten siksi, että yhtä lailla progesta kuin tunnelmaa ja tekniikkaa korostavista metallin tyyleistä aineksia uuttava Juha Raivio osaa paitsi maalata vaikuttavia mielikuvia, myös pysyä riittävän salaperäisenä.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Timo Koskinen
5/2010

Tapasin Monte Montgomeryn Frankfurtin keväisillä musiikkimessuilla 2010, jossa hän oli esiintymässä soittimia monen muun loistosoittajan tavoin.

Haastattelut
Kalle Heino
1/2023

Juha Kuoppala on yksi suomalaisen rock-skenen monipuolisista 
luottokiipparisteista.

Haastattelut
Teksti ja kuva: Lauri Paloposki
6/2023

Kun edellisen kerran jututin klassisen musiikin äänityksiin erikoistunutta Heinosen Mattia Järvenpää-talolla, oli hänen yrityksensä, Pro Audile, vasta tiensä alkumetreillä. Syksyllä 2023 juhlittiin sitten jo firman 30-vuotista taivalta, onnittelut siis tähän kohtaan.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Lauri Paloposki
1/2023

Reilu tunnin ajo Tampereelta tai Jyväskylästä, kaksi tuntia Helsingistä. Siellä vanhan nelostien varressa on Kuhmoinen, päälle 2000 vakituisen asukkaan pirkanmaalainen kunta.
Ja siellä on peltoaukeiden takana metsän reunassa myös paja, jonka pihalla voi kuulostella sananmukaisesti tuulen huminaa ja puron solinaa.
Ja sisälle astuessaan musiikkia.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Jan-Olof Strandberg
2/2023

Hadrien Feraud on ehkä tämän vuosikymmenen vaikutusvaltaisin ja seuratuin basisti maailmalla. 

Haastattelut
Teksti: Vilma Timonen | Kuva: Tuomas Tenkanen
2/2023

Persoonallinen musiikillinen tyyli, omanlainen toimintakulttuuri ja ennen kaikkea hyvä porukka, joka viihtyy yhdessä. Siitä on korkeatasoinen ja pitkäikäinen bändi tehty.

Haastattelut
Teksti: Misha Koivunen | Kuvat: Bobby Nieminen
2/2023

Risto Rikalan elämässä puhaltavat uudet tuulet. Vuosikymmenien poppailun jälkeen hänet pestattiin Ville Valon bändiin.

Haastattelut
Lauri Paloposki
5/2023

Tilapäällikkö Matti Reivi kuvailee Savonlinnan Kulttuurikellaria ”Mahdollisimman matalan kynnyksen paikaksi, jossa voi toteuttaa hyvin monenlaisia luovan kulttuurin tapahtumia yleisötilaisuuksista yksityisjuhliin”.

Haastattelut
Lauri Paloposki
5/2023

Ulkoa Helsingin Levypuristamon toimitalo ei erotu Kyläsaaren vanhasta teollisuusmaisemasta mitenkään. Ensivaikutelman voisi kiteyttää vähän kuluneesti sanoilla ”rouhea” ja ”rock”, mutta sellainen veisi ajatukset aivan väärille uomille.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuva: Erika Haavisto
2/2023

Monesta yhteydestä tuttu laulaja ja lauluntekijä Eeppi Ursin siirsi muutama vuosi sitten kampsunsa Suomesta New Yorkiin, vaikka hän keikkaileekin edelleen aktiivisesti Suomessa. Uusi levy My Finnish Soul tuskin olisi koskaan syntynyt ilman uuteen maahan muuttamista.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuvat: Vesa Ranta
1/2023

Oulusta on tullut rujoa rock-musiikkia esimerkiksi Radiopuhelimien muodossa, mutta nykyään sitä tulee myös jazzin puolelta. Tämä on erityisesti kitaristi Heikki Ruokankaan ansiota, sillä hän on julkaissut paljon vapaan jazzin piiriin luettavia levyjä, joiden soundimaailma ulottuu ruman väkivaltaisesta säröilystä aina akustiseen sointiin.