Juttunäytteet

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Basistille kans… Eiväthän kitaristit nyt ainoita ole, joille multiefektejä valmistetaan ja jotka sellaisia myös käyttävät. Boss ME-90B on juuri julkaista uutuusmalli, joka saatiin tuoreeltaan koekeäyttöön. 


Nämäkin käyttökokeisiin perustuvan testiartikkelin pääset lukemaan tarkemmin Riffin printtinumerosta 3/2024.

Tilaa irtonumero kotiin kannettuna hintaan 12,70 € (sis-postikulut).

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

"Tehdään työtä, saadaan rahaa. Tehdään musaa, saadaan musaa." toteaa Mikko Herranen lakonisesti kuvaillessaan muusikko-tuottaja-äänittäjän elämää normittavia lainalaisuuksia.

The Voice of Finland -kisasta tuttu laulaja on oikeastaan alkujaan rumpali, joskin soittaa tarvittaessa myös vaikkapa bassoraidat äänittämisen ja miksaamisen ohella, jos tarve vaatii.

Riffillä oli ilo vieraille Herrasen studiolla kuulemassa, millaisia ikimuistoiseia asioita hän vuosien varrelta poimi esiin.  

 

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Lava Music uudistaa kitaranrakennuksen perinteitä niin materiaalivalinnoilla kuin muotoilullaan. Puhumattakaan soittimiin sisällytettävästä tietotekniikasta.

Heritage vaalii Gibsonin perintöä ison G:n entisessä tehtaassa Michiganissa. Näistä soittimista huokuu arvokkuus!

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Timo Kahilainen  ja  Oskari Martimo tunnetaan hulvattomina miehinä – ensin mainittu ansioistaan komiikan parissa, jälkimmäinen raivokkaan lavaesiintymisensä vuoksi.

Otimme selvää mitä on julkisivun takana ja millaisin ajatuksin he musiikkiaan tekevät. Ehkä yllätyimme, ehkä emme. Saat tietää lukemalla.

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Lewitt Ray, zoomaavaksi kutsuttu uutuusmikrofoni säätelee itse toimintaansa puhujan liikkeiden perusteella. Melkoinen juttu, jos se toimii…

Mipro MI-58 on lupavapaalla 5,8 gHz:n taajuusalueella toimiva langaton järjestelmä korvamonitorointiin. Pakettiin kuuluu lähettimen, vastaanottimen ja nappikuulokkeiden lisäksi tarvittavat virtalähteet, sekä akkulaturi.   

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Mia Hafrén ja Laura Sippola  ovat tehneet pitkän uran, jonka aikana osaaminen ja taidot on näytetty toteen. Uuden musiikin säveltäminen saa silti kokeneenkin tekijän kyselemään itseltään mitä ja mialliaisessa muodossa tällä kertaa… ja miksi?


Nämäkin musiikin tekemiseen syvällisesti pureutuvat haastattelut pääset lukemaan tarkemmin Riffin printtinumerosta 3/2024.

Juttunäytteet
Riffi
3/2024

Kaulan tulee olla suora ja sen on soitava vireessä! 

Toisinaan on onni myötä ja pääsee haastattelemaan nuoruutensa esikuvaa!

Älä aina preppaa – eläin sinussa saattaa toimia vaistollansa paremmin.


Kolmen kolumnistimme ajatuksia pääset lukemaan tarkemmin Riffin printtinumerosta 3/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Onko soittimella sielu ja jos on, niin onko se lähtöisin soitinrakentajalta vai jääkö soittimeen jotain soittajasta?

Keikkailu Meksikossa sujuu, kun muistaa mikä on tärkeintä – sosiaalinen kanssakäyminen ja yhteiset ateriat! Äläkä häiritse gekkoa, se on sun puolella…

Ärripurria suututtaa se luovan toiminnan alho, jonka keskellä elämme. Aika, jossa laiskanpulskea keskinkertaisuus jyllää, eikä lahjakkuutta tunnisteta saati tunnusteta, vaatimisesta nyt puhumattakaan…         

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Baum Vega Wingman on muotokieleltään ja soundeiltaan tanskalaisen kitaramerkin oivallisesti laatima yhdistelmä tuttua ja samalla raikkaasti uutta. Hintaluokkakin on kukkarolle suopea, kiitos indonesialaisen alkuperän.       


Tämänkin  käyttökokeisiin perustuvan testiartikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Asiaa on tutkittu ja tutkittua on tulkittu. Alalla on korjattavaa, mutta mitä ja miten.


Tämänkin artikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Tilaa irtonumero kotiin kannettuna hintaan 12,70 € (sis-postikulut).

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Universal Audion SC-1 on itsessään aivan asiallinen perusmikrofoni, mutta täyteen kukoistukseensa se puhkeaa Hemisphere-applikaation avustuksella, kun mikrofonin voikin apissa vaihtaa aivan toiseksi ja etäisyyttä äänilähteeseenkin säädellä jälkikäteen. Huimaa.

ATC on todellinen konkari kaiutinvalmistajana, eivätkä kokeiltavaksi saadut SCM25A Pro Mk2 -monitorit jättäneet mitään arvailtavaa saati arvottavaa. Eikä tuolla hinnalla kyllä saakaan…

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

 

Väinö Karjalainen äänittää ja miksaa, soittaa ja tuottaa – mikäs siinä, kun matkassa on aimo annos musikaalisuutta, tekniikkaan pelotta suhtautuva asenne ja tarpeellinen annos tilanne- ja tyylitajua.

Mutta mikä onkaan session haastavin vaihe, jossa ne tiedot ja taidot punnitaan? 

 


Tämänkin haastattelun voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Sennheiserin uudet huippukuulokkeet on suunniteltu äänityöhön sellaisiin oloihin, joissa ulkoisen äänen eristävyys ei ole ensisijainen parametri. 

Aivan omanlaisensa lisäulottuvuuden toimintaan tuo Dear Realityn VST-plugi, jonka käyttölisenssi toimitetaan kuulokkeiden mukana. Plugi luo kuulokekuunteluun virtuaalisen huonetilan, jolloin tilanne alkaakin muistuttaa kuuntelua kaiuttimilla. 

 

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Constellation on Meyer Soundin nerokas järjestelmä, jossa salin omaa akustiikkaa käytetään raaka-aineena keinotekoiselle jälkikaiunnalle. Näin kuivakka sali saadaan tarvittaessa soimaan pitempään ja rehevämmin, jolloin se sopii sujuvasti monenlaiseen toimintaan seminaareista poppiin ja klasarista rokkiin.

Akustisen suunnitelman Jyväskylän Paviljongin salin uudistukseen laati Akukon, teknisen järjestelmän toimitti Audico yhteistyössä Meyer Soundin kanssa.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Vahvistimistaan ja kaiutinkaapeistaan tunnettu kotimainen Bluetone valmistaa myös efektipedaaleita – ja erinomaisin tuloksin niitäkin. Kitaralle ja bassolle suunniteltu Compura loistopeli!

Skippers' Amps on sekin suomalainen vahvistinvalmistaja, jonka tuotevalikoimassa on pedaaleita. Kokeiltavaksi saatiin Drive in Style – todella mainioksi osoittautunut overdrive!

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Puhuri-yhtyeen muodostavat rumpali Tomi Salesvuo, basisti Timo Luukkonen sekä Lauri Schreck, bändin laulaja-kitaristi. Puhuri julkaisi juuri uuden levyn, ja lisäksi Schreck on opetustyönsä ohessa kirjoittanut niin ikään juuri julkaistun, perusteellisen kitaransoiton oppikirjan. Siinäpä syytä kerrakseen haastattelulle.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Viidennen polven Evolution-langaton ei jätä sijaa jossitteluille.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Kitaroita, mielipiteitä, tarinoita soittimien takaa. Suomalaiset kitaristit esittelevät itselleen tärkeitä instrumentteja, ”elämänsä kitaroita”.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Kolmastoista kerta toden sanoo.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Äänitteitä, jotka kansa tuntee. Tuottajia, jotka ovat jääneet usein taustahahmoksi. Mielenkiintoisia tarinoita siitä, miten asiat johtivat toisiin asioihin ja päädyttiin ratkaisuihin