Konserttiarviot

Konserttiarviot
Tommi E. Virtanen

Apocalyptica Helsingin jäähallissa 8.6.2024

Konserttiarviot
Matti Rinne

Ilta Kulttuuritalolla sisälsi tuhdin annoksen Mike Oldfieldin musiikkia ja tietenkin hänen tuotantonsa peruskiven – Tubular Bells -teoksen.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Funk elää, ei huolta.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Sää enteili jo hiukan liiankin konkreettisesti vuodenajan vaihtumista talven suuntaan, mutta toisin kuin tavanomaisemmat, ne muuttavat siivekkäät yleensä suurelta osin, nämä luontokappaleet eivät pyrähtäneetkään pääkaupunkia etelämmäs parveilemaan. Paikkalintuja?

Konserttiarviot
Tommi E. Virtanen

Ane Brun luo enkeliäänellään taikamaailman, jossa on herkkyyttä ja mystiikkaa. Sen rinnalle on noussut uudempi tuotanto, joka sykkii elektronisemmalla soundille ja soi duurissa.

Konserttiarviot
Tommi E.Virtanen | avauskuva: elviscostello.com

Elvis Costello osoitti olevansa yhä verevä viihdyttäjä ja kiinnostava esiintyjä.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Merellä soi tango, lavalla humppa ja festareilla rock – mutta jazzin ilo raikaa kesässä mitä viehkeimmissä paikoissa.

Konserttiarviot
Teksti ja kuvat: Matti Rinne

Elävä Legenda. Näin kirjoitetaan julkisuuden henkilöistä usein, riippumatta siitä, mitä kulloinenkin persoona sitten onkaan elämässään työstänyt. Toinen juttu sitten täysin onkin, onko sanoilla katetta, tai painoarvoa.

Konserttiarviot
Teksti: Matti Rinne (Tampere-talo 12.6.2023) | Kuvat: Juha Seila (Kulttuuritalo 13.6.2023)

Kesäsään hipoessa jo melkein hellelukemia, olikin mukavaa nyt suunnata auto ja matka juurevan rockin perusasioiden pariin. Billy Gibbons (73), ZZ Topista tuttu partanaakeli, luotsaisi tällä kertaa omaa soolo-trioaan.

Konserttiarviot
Matti Rinne

En tiedä, olisiko tämän konsertin ajankohta voinut olla parempi. Lankalauantaina kun on tapana järjestää kaikenlaisia rientoja pitempiä vapaita ansaitusti kevään korvalla nauttiville työikäisille. Tervetuloa aikakoneeseen, suuntamme on 70-luvun alkuun!

Konserttiarviot
Matti Rinne

Vain pari keväisempää, huhtikuisen julmaa päivää välissä, ja suunta jälleen kohti Suistoa! Alkuasetelma oli jo pelkästään kirjoitettunakin kova: tarjolla intiimissä kattauksessa olisi arvostettu maailmanluokan basisti ja sittemmin myös pedagogi ja bassonsoiton opinahjojenkin perustaja, Jeff Berlin (70), vihdoin Suomessa oman yhtyeensä kera!

Konserttiarviot
Matti Rinne

Kuulas ja vuodenaikaan nähden kovin viileä ilta siivitti tällä kertaa matkaa Kanta-Hämeen kulttiliiteriin. Estradille oli määrä odottaa omintakeista ja osaavaa bändiä, josta yhtäkkiä kuulee puhuttavan vähän joka suunnalta.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Tammikuun säätila ei perusperjantaina mitenkään olisi nyt houkutellut lähtemään yhtään mihinkään pois kotioloista: tuulta, tihkua ja silkkaa vesisadetta. Mutta näitä hommiahan tehdään nimenomaan rakkaudesta lajiin.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Joskus on sittenkin vielä onni myötä. Liian usein kun, hyvin helpostikin, käy niin, että saa tiedon jostakin potentiaalisesta keikasta vasta luottomieheltään jälkikäteen siihen malliin, että ”oli muuten mainio keikka siellä ja siellä, silloin ja silloin. Varmaan olit itsekin paikalla?” Nyt oli onni myötä.

Konserttiarviot
Tommi E. Virtanen

Kautta vuosisatojen ihmiset ovat kokoontuneet kuulemaan poppamiesten, päälliköiden ja viisaiden puhetta nuotion äärelle, toreille ja kirkkoon. Ilta Petäjäveden vanhassa kirkossa todisti, että Jarkko Martikainen on juuri tällainen saarnamies, joka saa täpötäyden salin hiljenemään.

Konserttiarviot
Matti Rinne

On rock-yhtyeitä, ja sitten on tämä Status Quo. Piti ehdottomasti nyt tilaisuuden tullen vasiten lähteä katsomaan, onko veteraani ja herrasmies Francis Rossi (73), ryhmineen löytänyt sitä neljättä sointua.

Konserttiarviot
eTeksti ja kuvat: Matti Rinne

Oli sitten kyllä jo aikakin! Tämän viikon perjantaina kunnioitettavat 78 vuotta täyttävän – Kitaristien Kitaristin – Geoffrey ”Jeff” Beckin, Suomen vierailut ovat järjestään Tapahtumia. Edellisestä maukkaasta kohtaamisesta Porissa tulee ensi kuussa kuluneeksi siitäkin jo 12 vuotta. Otetaan huomioon vielä sekin fakta, että nyt Suomi on Beckin kiertuelistalla 51 vuoden aikana vasta kolmatta kertaa!

Konserttiarviot
Teksti ja kuvat: Matti Rinne

Mainio, miellyttävän lämmin kesäsää helli Helsinkiä ja kaikkia muitakin kuin juuri kesälaitumille pelmahtaneita koululaisia. Pilvetön taivas saatteli vanhanliiton hard rock –fanaatikot vielä tämän yhden kerran katsomaan, miten se soitanta oikein sitten David Coverdalen retkueelta käy.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Mainio kevätsää ei saanut monisatapäistä, kotimaisesta rockista pitävää kansaa pysymään poissa yli satavuotiaan entisen elokuvateatterin uumenista. Nyt oltiin tultu tarkistamaan kovaksi luuksi tiedetyn Anssi Kelan keikkakuntoa.

Konserttiarviot
Matti Rinne

Takatalviseen räntä-ja vesisateeseen saatiin tuiki tarpeellista, lämminhenkistä huojennusta Suomen kauneimmaksi työväentaloksi 2018 valitussa Forssan työväentalossa, varsin verevän juurimusiikin muodossa, kolmen konkarin hoitaessa messevän maukkaan tarjoilun.