Ilkka Hanski: Jazzbasso – Perusteet ja improvisointi

Soittotekniikan perusteet sähkö- ja kontrabassolle pohjustavat innostavan polun jazzbasismin ytimeen. Oppaana matkalla toimii kokenut bassomestari ja pedagogi Ilkka Hanski.

 

Kontrabasistiksi 1970-luvun lopulla Sibelius-Akatemiasta valmistunut Ilkka Hanski on soittanut uransa aikana mm. Piirpauken, Jukka Tolosen yhtyeen, Jukka Linkola Oktetin, Tapiola Big Bandin, UMOn, Eero Koivistoisen yhtyeen sekä Vladimir Shafranovin trion riveissä, ja työskennellyt moneen otteeseen pääkaupunkiseudun eri teattereissa.
Bassonsoiton yksityisopetuksen ohessa hän on työskennellyt mm. Oulunkylän Pop-Jazz Konservatoriossa.

Kirjaan perustuvan opiskelun tukena on 18 havainnollisen video-oppitunnin sarja.

Jazzbasso – Perusteet ja improvisointi on suunnattu erityisesti aikuisille bassonsoittajille ja se on osa "Soita – Luo – Nauti" -kirjasarjaa.

”Ensimmäisessä suomalaisessa jazzbasismin oppikirjassa Ilkka Hanski antaa ohjaavilla esimerkeillä hyvän pohjan bassolinjojen muodostamiseen ja soolojen rakentamiseen jazzin ja rytmimusiikin muiden tyylien puitteissa. Kirja täyttää jo pitkään olemassa olleen aukon rytmimusiikin suomenkielisessä opetuskirjallisuudessa.”
– Atro ”Wade” Mikkola

 

 

Jazzbasso – Perusteet ja improvisoint (ISBN: 978-952-5671-85-8)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö AtlasArt (2018)
Wiresidonta, 108 sivua

•••

"Soita – Luo – Nauti" on AtlasArtin kustantama kotimainen soitonopassarja, joka on suunnattu aikuisille joko itsenäiseen tai soitonopettajan johdolla tapahtuvaan opiskeluun.
Kirjan tueksi kustantamo on julkaissut jokaiseen oppaaseen liittyvän sarjan video-oppitunteja, jotka ovat vapaasti katseltavissa YouTube-palvelusta.

28,50 € (ALV 10 %)