Haastattelut

Haastattelut
Timo Östman
4/2010

Ville Kankaan soitto on koristanut parinkin suomalaisen vaihtoehtorockarin, Ismo Alangon ja Jarkko Martikaisen, live- ja levytuotantoa.
Tämä haastattelu on vuodelta 2010.

Haastattelut
Teksti: Timo Koskinen | Kuva: Will Ray pr
2/2007

Miksi kopioida jotakuta, kun voisi etsiä sellaista mitä muut eivät ole vielä käyttäneet? Tällä asenteella ainakin Will Ray on luonut itselleen huomattavan pitkän uran ja samaan hän kannustaa tulevia soittajapolvia.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuva: Hristo Shindov
5/2023

Konkari Trevor Rabin yllätti taannoin uudella soololevyllään Rio. Etenkin ’80-luvun Yes-yhtyeestä tuttu kitaristi-laulaja-säveltäjä on keskittynyt viimeiset kolme vuosikymmentä elokuvamusiikin tekoon. Rio onkin vasta hänen toinen soololevynsä tällä vuosituhannella.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Vilma Timonen
3/2023

Pieni hämeenlinnalainen levy-yhtiö Seacrest kulkee omaa tietään, julkaisee cd-levyittäin kunnianhimoista progea, panostaa mahtipontiseen kansitaiteeseen ja kerää vierailijoikseen progemaailman legendoja. 

Haastattelut
Teksti ja kuvat Matti Rinne
1/2010

Tämä haastattelu on julkaistu alunperin Riffin numerossa 2010. Tuolloin Erik Lindström oli seurannut suomalaisen musiikkielämän käänteitä niin sanotusti aitiopaikalta – usein aivan tapahtumien keskipisteestä – jo yli 60 vuoden ajan.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuvat: Matti Salmi, FM Press 
6/2010

Jyväskylän Kesä -festivaalilla 2010 vieraillut norjalainen Farmers Market on varsinainen outolintu musiikin maailmassa. 1991 perustettu yhtye vieraili Riffin haastateltavana 2010.

Haastattelut
Teksti: Samuel Järvinen | Kuva: Dale Benvenuto
3/2023

Australialaiskitaristi Frank Gambale tunnetaan yhtenä jazzin arvostetuimmista ja teknisesti taitavimmista soittajista. Vilkaisu ansioluettoeloon hälventää epäilykset: Gambale on soittanut muun muassa Chick Corean, Allan Holdsworthin ja Virgil Donatin kanssa…

Haastattelut
Timo Koskinen
6/2005

Amerikassa kantri on suurta. Nashvilleen keskittynyt alan teollisuus on vuosikymmenien aikana tuottanut muhkean joukon toinen toistaan suurempia menestyjiä, jotka tyypillisesti tunnetaan sooloartisteina. Sellaisia kuin Brad Davis.

Haastattelut
Teksti: Taneli Rantala | Kuvat: Juha Seila
3/2023

Helsingin Vallilassa on tehdas, josta ei moni tunnu tietävän. Siellä Neural DSP on tekemässä Quad Cortexillaan digitaalisille, mallintaville kitaraprosessoreille samaa kuin mitä iPhone teki aikoinaan kännyköille.

Haastattelut
Matti Rinne
2/2009

Riffillä on ollut ilo saada haastatteluihinsa valtava määrä meritoituneita tekijöitä. 2008 Suomessa konsertoinut kitaristi-tuottaja Todd Rundgren on yksi heistä.

Haastattelut
Timo Östman
6/2009

Keitele Jazz toi Äänekoskelle 2009 erään parhaista viime vuosisadan lopulla esiin nousseista kitaristeista. Ja Riffi oli tuolloinkin paikalla.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuvat: Juha Seila
4/2006

Yhdysvaltalainen Steve Morse on yksi aikamme tärkeitä sähkökitaristeja, jonka näkemykset muusikkoudesta tekevät vaikutuksen, oli oma musiikkimaku sitten mikä hyvänsä.

Haastattelut
Teksti: Petri Silas | Kuvat: Kai Sinervo
2/2016

Swallow The Sun on tärkeimpiä raskaan rockin bändejämme juuri nyt. Eikä vähiten siksi, että yhtä lailla progesta kuin tunnelmaa ja tekniikkaa korostavista metallin tyyleistä aineksia uuttava Juha Raivio osaa paitsi maalata vaikuttavia mielikuvia, myös pysyä riittävän salaperäisenä.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Timo Koskinen
5/2010

Tapasin Monte Montgomeryn Frankfurtin keväisillä musiikkimessuilla 2010, jossa hän oli esiintymässä soittimia monen muun loistosoittajan tavoin.

Haastattelut
Kalle Heino
1/2023

Juha Kuoppala on yksi suomalaisen rock-skenen monipuolisista 
luottokiipparisteista.

Haastattelut
Teksti ja kuva: Lauri Paloposki
6/2023

Kun edellisen kerran jututin klassisen musiikin äänityksiin erikoistunutta Heinosen Mattia Järvenpää-talolla, oli hänen yrityksensä, Pro Audile, vasta tiensä alkumetreillä. Syksyllä 2023 juhlittiin sitten jo firman 30-vuotista taivalta, onnittelut siis tähän kohtaan.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Lauri Paloposki
1/2023

Reilu tunnin ajo Tampereelta tai Jyväskylästä, kaksi tuntia Helsingistä. Siellä vanhan nelostien varressa on Kuhmoinen, päälle 2000 vakituisen asukkaan pirkanmaalainen kunta.
Ja siellä on peltoaukeiden takana metsän reunassa myös paja, jonka pihalla voi kuulostella sananmukaisesti tuulen huminaa ja puron solinaa.
Ja sisälle astuessaan musiikkia.

Haastattelut
Teksti ja kuvat: Jan-Olof Strandberg
2/2023

Hadrien Feraud on ehkä tämän vuosikymmenen vaikutusvaltaisin ja seuratuin basisti maailmalla. 

Haastattelut
Teksti: Vilma Timonen | Kuva: Tuomas Tenkanen
2/2023

Persoonallinen musiikillinen tyyli, omanlainen toimintakulttuuri ja ennen kaikkea hyvä porukka, joka viihtyy yhdessä. Siitä on korkeatasoinen ja pitkäikäinen bändi tehty.

Haastattelut
Teksti: Misha Koivunen | Kuvat: Bobby Nieminen
2/2023

Risto Rikalan elämässä puhaltavat uudet tuulet. Vuosikymmenien poppailun jälkeen hänet pestattiin Ville Valon bändiin.