Hostikka: ”Mahonki” 
– osui ja upposi!

|
Image

Mahongin kauneus on jylhempää sorttia – jykeväpiirteistä kontraa, kanteleen tai harpun sävyin ja hieman säröllä soivaa akustista teräskielikitaraa, avaruudellista atmosfääriä, karheaa viulumelodiaa haitarin ja huilun tuella, sekä tyylikkäästi sudittua rumpukomppia.

Liki viisiminuuttinen kappale ei ole lainkaan liian pitkä, sävykäs instrumentaatio antaa itsessään yksinkertaiselle A-osalle vivahteikkuutta ja vastapainoa tuo luontevasti erottuva ja silti samaan kokonaisuuteen saumattomasti kuuluva B-osa. Kun loppupuolella muunnellaan A-osaa vielä taidokkaasti mollin kautta, löytyy samasta aihiosta yhä uusia ulottuvuuksia.

Basisti Saija Penttilän johtamalla Hostikalla on vain yksi pulma: pystyykö yhtye tuottamaan jatkossa tämän esikoissinglensä virittämät odotukset täyttäviä uusia kappaleita. Toivottavasti.

 

Image

Hostikassa soittavat: Maimu Jõgeda (haitari), Saija Penttilä (kontrabasso), Jaakko Penttilä (kitarat), Aino Kinnunen (viulu), Jesse Lehto (rummut) ja Jari Kankare (puhaltimet). Kuva: Ansku Mellanen.