Allen & Heath Qu-32 sopii studioonkin!

Image

Infocomm-messuilla julkistettu Qu-32 täydentää Allen & Heathin edullisinta digimikserimallistoa edeltäjiään kookkaammalla, mutta silti kompaktiksi luonnehditulla raamillaan.

Analogisin mikrofoni/linjaliitännöin varustettuja tulokanavia on 32 ja jokaiselle on oma, moottoroitu liukusäätimensä. Näiden lisäksi mikserissä on kuusi linjatuloa (3 x stereo) muita äänilähteitä, kuten tallentimia yms. varten.

Image


Päälähtöjen ohessa Qu-32 tarjoaa 10 itsenäistä mix out -lähtöä, kahdeksan ryhmälähtöä ja neljä matriisilähtöä. Kun mukaan lasketaan Alt out (stereo) sekä stereotallentimelle vielä erikseen varattu liitäntä, on analogisten lähtöjen yhteismäärä 28 kappaletta. 

 

Image

 

Kanavien säätäminen hoidetaan seitsentuumaisella kosketusnäytöllä ja sitä ympäröivillä painikkeilla ja säätimillä. Luonnollisestikin kaikki mikserin säädöt ja asetukset liukusäätimien asemia ja digitaalisesti ohjattuja etuvahvistimia myöten voi tallentaa laitteen muistiin.
Prosessointivoimaa on tarjolla niin ekvalisointiin kuin dynamiikankin työstämiseen, eikä valmistajan mukaan myöskään varsinaisissa efekteissä ole kitsasteltu – niitä on tuottamassa neljä iLive-sarjasta periytyvää stereoprosesseria.

 

Image


Digitaalimaailmassa Qu-32:n voi liittää cat 5 -kaapelille sopivan Dsnake-portin kautta AR2412- tai AR84-lavarasiaan, ja/tai Allen & Heathin ME-monitorointijärjestelmään jolla muusikot voivat sitten taas hoitaa omat kuuntelumiksauksensa henkilökohtaisesti.
USB-väylä puolestaan palvelee 24-raitaisen tallennuksen ja toiston tarpeita niin Mac- kuin PC-tietokonettakin käytettäessä. Jos sellaista ei ole, voi käyttää mikserin omaa tallennintoimintoa, joka hallitsee 18 raidan operoinnin suoraan muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle.


Yhteistoiminta yleisimpien audio/sekvenssereiden kanssa kuuluu Qu-32:n valmiuksiin ja mikseri soveltuu suoraan työaseman ohjaimeksi myös midi-komentojen osalta. Studiotoimintaa sujuttaa osaltaan myös talk back -komentomikrofoni.

 

Image

Ohjauksesta puheenollen: Qu-32 tottelee myös iPadille räätälöityä Allen & Heath Qu-Pad-sovelmaa, jolla niin saliäänen miksaus etänä kuin monitoreidenkin säätö lavalta käy päinsä.

Mikserin säädöt voidaan myös suojata käyttäjätunnuksin ja salasanoin ulkopuolisten sormeilijoiden varalta joko kokonaan, tai esimerkiksi niin, että vain tietyt säätimet ovat käytettävissä.

Allen & Heath ilmoittaa, että Qu-32-mikserin pitäisi olla myynnissä vielä heinäkuun 2014 aikana.

Lisätiedot: Noretron Audio