Audient ASP8024-HE – kuin ennen, mutta enemmän

Image

Frankfurtin messuille esiteltäväksi valmistunut juhlapainos Audient ASP8024-HE -studiomikseristä tarjoaa mm. miksauksen perinnesointiin muokkaavan Retro Iron -toiminnon.

Image

Retro Iron ei ole oikeastaan erillinen toiminto ASP8024-HE-mikserissä, vaan kokonaan uusi erilliskomponenteista kootun vahvistimen ja Carnhill-muuntajan yhdistelmä mikserin lähtöpäässä. Sen kerrotaan tuovaan rouhea annos ”lisäpotkua ja hyvää värinää” soundiin.

Retro Iron -kytkentä on kokonaan Audientin uutta suunnittelua, mutta se pohjautuu Advision Studioiden kahteen mikseriin, jotka David Dearden rakensi varhaisella 70-luvulla ensimmäisinä töinään.
Audientin mukaan tuolloisessa kytkennässä yhdistyivät 60-luvun amerikkalaisten ja englantilaisten miksereiden hienoimmat ominaisuudet.

Retro Ironin myötä miksausta voi maustaa myös itsenäisesti ja erikseen toimivilla basso- ja diskanttikorostuksilla, joihin inspiraatioon ovat antaneet menneiden aikojen masterointi-ekvalisaattorit.

Mikserin pääkanavissa summauksesta vastaavat nyt John Hardy Co:n 990C-vahvistimet, jotka nekin on koottu erillisistä komponenteista eikä IC-piireistä.

Perinteinen VCA-kompressori on uudistettu sekin ja uuden make-up gain -kytkennän ansiosta voimakkuuden jälkisäätö toimii aiempaa pehmeämmin.  Kompressorin sivuketjussa on nyt myös Bass Expand -nimikkeellä merkitty ylipäästösuodin, jolla kompressoituun soundiin saadaan aiempaakin enemmän tiukkuutta.

Audientilta kerrotaan, että luonnollisestikin ASP8024-HE on varustettu niillä ominaisuuksilla, jotka ovat tuttuja jo edeltäneestä mallista. Niinpä Heritagesta löytyvät samat nelialueiset kanavakorjaimet, A-periaatteen kytkennällä toteutetut mikrofonivahvistimet ja monipuoliset monitorointitoiminnot.
Myös runkovariaatioiden erilaisille kanavamäärille sekä asianmukaisen ristikytkentäkentän sekä tietokoneistettuun työpisteeseen tarvittavien integraatioratkaisujen kerrotaan järjestyvän helposti.

ASP8024-HE:n uusien ominaisuuksien listaan kirjataan kuulokevahvistimen päivitys kriittiseen monitorointiin soveltuvaksi, ALPSin tukeva voimakkuudensäätö monitoritasolle, mahdollisuus jalkakytkimen käyttöön talk back -kytkimenä, sekä uusi 64-bittinen versio FaderLinkTM plug-inistä, jolla AAX-, AU- ja VST-ympäristöissä voidaan valjastaa kahdeksan kanavaa tietokoneen automaatioon.

Sokerina pohjalla on Audientin hiirenhiljaiseksi kehuttu uusi virtalähde, joka ei puhise tai puuskuta.

Image

Ulkoisesti uutukainen eroaa edellisestä sukupolvesta vahahtavan olemuksensa ja tummien väriensä ansiosta.


Lisätiedot: Bright Sales & Installation