Audient Oria – immersiiviseen työskentelyyn

Image

Äänikortin ja monitorikontrollerin yhdistelmä Oria on suunniteltu kaikenlaisiin kuuntelujärjestelmiin stereosta 9.1.6-surroundiin asti ja se tukee Dolby Atmos -formaattia. 

Oria on rakennettu yhden räkkiyksikön koteloon, jonka takalaitaan on sijoitettu suurin osa liitännöstä.
Etupuolella ovat vain kaksi analogista tuloa, jotka soveltuvat mikrofoni, linja- tai instrumenttikäyttöön. Asianmukaiset valintakytkimet käyttötavan ja phantom-syötön osalta löytyvät XLR-komboin toteutettujen liitäntöjen vierestä. 

Tasomittariston oikealle puolelle asemoitu säätörulla ja neljä painonäppäintä palvelevat valikoissa navigointia ja säätöpuuhia. 
Visuaalisempaa käyttöliittymää kaipaaville Audientilla on varattuna iPadilla käytettävä iOS-applikaatio, joka uutisen kirjoitusvaiheessa oli vasta tuloillaan Appstoren valikoimiin.

Applikaatiossa Orian jokaiselle kaiutinlähdölle on omat itsenäiset tasosäätönsä, 8-alueinen ekvalisointinsa, ylipäästösuotimensa sekä viiveasetuksensa.

Image

Kaksi itsenäistä ja omin säätimin varustettua kuulokeliitäntää 6,3 mm:n jakein täydentää etulaidan varustelun.

Takalaidan liitännöissä on huomioitu työskentely erilaisia laiteympäristöissä.
Tietokoneeseen Oria liitetään suoraan USB-C-väylän välityksellä, kun taas yhteys Dante-verkkoon järjestyy Ethernet-liittimen kautta. Jälkimmäinen vaatii toimiakseen lisävarusteena myytävän Dante-kortin, jolla Oria voi ottaa vastaan enimmillään 16 digitaalista audiokanavaa. 

Tietokoneen käyttöjärjestelmäksi käyvät sekä Mac OS että Windows.

Image

Digitaalisignaaleiden tahdistusta varten laitteessa on sekä tulo että lähtö word clock -kellosignaalille BNC-liittimin toteutettuna.

Äänitystoimiin tarkoitetun Adat-liitinparin kautta Oria ottaa vastaan 16 digitaalista kanavaa silloin, kun näytetaajuus on 44,1 tai 48 kHz. 
Mikäli näytetaajuus nostetaan korkeammaksi (88,2 tai 96 kHz), kanavamäärä Adat-tulojen kautta puolittuu.
Orian A/D- ja D/A-muuntimien resoluutio on 24 bittiä.

Studion monitorit voidaan kytkeä digitaalisesti D-liittimellä toteutettuun AES/EBU-standardin mukaiseen lähtöön (16 kanavaa), tai analogisesti linjatason balansoituihin jakkeihin.

Monikanavaisen monitorijärjestelmän sijaan tai sen rinnalla voidaan käyttää perinteistä stereokuuntelua, jota varten on kahdet erilliset vasen/oikea-linjalähdöt pääkaiutinparia ja vaihtoehtoista kaiutinparia varten.

Orian käyttäjäksi rekisteröitymällä pääsee osalliseksi Audientin ARC-palvelusta, josta käyttöönsä saa nipun kolmansien osapuolten ohjelmistotuotteita.

Näistä erikseen esille nostettakoon 60 päivän ilmaiselle koeajalle annettava Sonarworksin SoundID Reference, joka on tarkkaamoakustiikan mittaukseen ja akustiikan sähköiseen korjaukseen erikoistunut applikaatio. 

Muita yhteistyökumppaneiden koodaamia ja ARC-palvelun kautta löytyviä applikaatioita ovat mm. kitaran (ja basson) linjasoittoon kehitetty vahvistin/kaiutin/äänitystilanne-simulaattori Torpedo, Retrologue-softasyntikka, virtuaalisoitinpaketti Waldorf LE, audiosekvensseri Cubase LE jne.

ARC-palvelun kautta Orian käyttöönsä rekisteröineellä on mahdollisuus myös osallistua kolmelle Produce Like a Pro -verkkokurssille.

Lisätiedot: Intersonic