Boss GKC-AD & GKC-DA – sovittimia midi-laitteille

Image

Bossin uutuuksiin kuuluu kaksi GK-muunninta, joiden avulla Rolandin vanhemmissa kitarasyntikoissa käytetty analoginen signaali saadaan keskustelemaan uuden polven digitaalisten laitteiden kanssa, esimerkiksi GM-800-kitarasyntetisaattorin kanssa.


Boss GKC-DA:n GK-tuloon liitetään kitara tai basso, jossa on GK-5 tai GK-5B Divided-mikki.
Liitäntään tulee käyttää vain serial GK-kaapelia. Kytkennän toimivuuden ilmoittaa GK Connect -merkkivalo, joka palaa yhteyden toimiessa tasaisena, ja vastavuoroisesti vilkkuu, mikäli yhteys ei toimi.
Toinen tulo (Guitar in) on puolestaan tarkoitettu normaalille kitaralle. Lähtöjä on yksi, GK OUT, joka liitetään 13-piikkisellä DIN-liittimellä varustetulla kaapelilla sitä tukevaan laitteeseen (esimerkiksi SY-1000-kitarasyntikkaan).

Image

Boss GKC-AD:ssa on puolestaan yksi GK-tulo, johon voidaan liittää GK-3- tai GK-3B-mikeillä varustetut soittimet tai liitäntää tukeva kitara, kuten Roland V-Guitar GC-1. Tämäkin liitäntä tehdään 13-pinnisellä GK-kaapelilla.
Lähdöistä ensimmäinen on kitaravahvistimelle, johon laite ohjaa tulosta normaalin kitarasignaalin.
Toinen lähtö (GK OUT) on puolestaan tarkoitettu laitteille, joissa on GK IN -plugitulo (esimerkiksi GM-800). Kytkentään tarvitaan TRS-kaapeli, jonka tulee olla serial GK-tyyppiä. Jälleen laitteen sivussa oleva merkkivalo ilmoittaa liitännän statuksen.

Boss GK-muuntimien varustukseen kuuluu myös virtaliitäntä verkkodapterille (toimitetaan laitteen mukana) sekä USB-liitäntä, jota käytetään vain ohjelmapäivityksiin. Lisäksi on maadoitusnapa.
Kummankin muuntimen fyysiset mitat ovat 115 x 92 x 36 millimetriä, ja paino 340 grammaa.

Lisätiedot: Boss Suomi