Boss Waza Craft – historian peilausta uusin tulkinnoin

Image

Boss-pedaaleiden historia on pitkä ja vuosien varrelta voisi poimia montakin eri mallia esimerkkinä kitaristien kestosuosikeista. Asia on tiedossa Rolandillakin, joten ei ihme, että myös se kierrättää klassikkomallejaan uusilla höysteillä maustettuna.

Hiljattain esiteltyyn Waza Craft -mallistoon kuuluu tällä haavaa kolme tällaista pedaalia: SD-1W Super Overdrive, BD-2W Blues Driver ja DM-2W Delay. Kaikkien kolmen kohdalla luvataan prikulleen alkuperäinen soundi, mutta jokaiseen on silti pakattu jotakin ihan uuttakin.

Yli 30 vuotta tuotannossa yhtäjaksoisesti ollut Boss SD-1 Super Overdrive lienee eräs kaikkien aikojen suosituimpia pedaaleita lajissaan. Waza Craft SD-1W toisintaa kyseisen pedaalin tarkoin valituilla analogikomponenteilla ja päivitetyllä kytkennällä. Tämä osio löytyy, kun pedaalin kytkimen naksauttaa Standard-asentoon. Ne jotka haluavat enemmän, valitsevat kytkimellä Custom-option.

Liki saman pituisen historian omaava BD-2 Blues Driver on myös yhtä tunnettu kautta soittajakansan. Waza Craft BD-2W vie valmistajan mukaan ”tutun kermaisan särösoinnin aivan uudelle tasolle”. SD-1W:n tavoin asialla ollaan analogikytkennällä soundimaailmat jakautuvat kahteen eri osaston, Standar- ja Custom-nimikkein.

Vuoteen 1984 asti valmistuksessa ollut Boss DM-2 Delay on maailmalla keräilytavaraa, jonka analoginen pehmeä ”bucket-brigade” -kytkennällä tuotettu viivesoundi kelpaa edelleen.
Rolandilta kerrotaan, että Waza Craft DM-2W ei emuloi esikuvaansa vaan tosintaa sen autenttisella analogisella kytkennällä.
Standard-moodissa DM-2W  tuottaa 20–300 ms viiveen samoin kuin alkuperäinen DM-2. Custom-moodissa soundi on kirkkaampi ja viiveaikakin tuplaantuu.
Viiveen kontrollointia varten DM-2W on varustettu ekspressio-pedaalin liitännällä, ja kaksi lähtöjakkia mahdollistavat suoran äänen ja viive-efektin jakamisen erillisinä,

Lisätiedot: Roland Suomi