DOD Bifet Boost 410 – kuin ennen, mutta paremmin

Image

DigiTech jatkaa perinnepedaaleiden uusiopainosten sarjaa DOD Bifet Boost 410:llä, joka toimittaa samalla kerralla montaa eri asiaa: se on signaalia vahvistava buusteri, sävynsäädin ja tarvittaessa myös bufferi.

DOD Bifet Boost 410 antaa enimmillään 20 desibeliä puhdasta lisävahvistusta signaalille ja  sävynsäätimen skaala ulottuu tummasta täyskirkkaaseen. Bifet Boostin eräs käyttösovellus onkin antaa signaalille sen verran lisäpotkua, että soittajalle syntyy pelivaraa houkutella uusia sävyjä esiin kitaran volumepotikalla ja soittotatsilla ilman että hiljaisimmat sävelet jäisivät kuulumattomiin.
Jos pedaalin sijoittaa efektiketjun ensimmäiseksi laitteeksi, voi kytkimellä valita joko true bypass -tyyppisen ohituksen (jolloin pedaali on signaaliketjussa ”näkymätön” silloin, kun se ei ole päällä), tai bufferoidun toiminnan (jolloin pedaali muuntaa lähtösignaalin impedanssin matalaksi, jotta se jaksaisi paremmin pitkän signaalitien loppuun saakka).
Valmistaja suosittelee true bypassia esimerkiksi silloin, kun Bifet Boost 410 sijoitetaan ketjussa fuzzin eteen, sillä nämä suristimet eivät välttämättä reagoi soittodynamiikkaan, jos välissä on bufferi.

Nykyajan lisuke alkuperäiseen on uuden Bifet Boost 410:n merkki-led, joka kertoo efektin päälläolosta. Tukevan metallikotelon muotoilu, nuppien malli ja painatukset ovat retrohengen mukaisesti alkuperäistä tyyliä.
Pedaali toimii joko paristolla tai ulkoisella virtalähteellä, ja sen käyttöjännite on yhdeksän volttia.

 

Lisätiedot: EM Nordic