DOD Overdrive 250 & Phasor 201 – analogiaa ihan mallintamatta

Image

Digitech herättelee perinteikästä DOD-tuotemerkkiään uudestaan peliin ja siihen liittyen kaksi ensimmäistä uusvanhaa analogipedaalia – 250 Overdrive ja 201 Phasor – on nyt julkistettu.

Kummankin esikuva löytyy 1970-luvulta ja valmistaja ilmoittaa toisintavansa näiden analogiajan uranuurtajien ytimen uskollisesti, muutamin nykyajan mukavuuksin höystettynä. Niinpä molempia voi käyttää pariston sijasta myös yhdeksän voltin virtalähteellä ja laitteen päälläolostakin kertoo nykyisin  led.

True bypass -ohituskytkentä on sekin nykyaikainen ominaisuus, jonka ansiosta kumpikaan pedaali ei väritä sointia silloin kun efekti on kytketty pois.

Image

Mallikohtaisesti voidaan kertoa, että Overdrive 250:n uusipainos antaa alkuperäistä enemmän puhdasta vahvistusta ja lähtösignaalin tasoakin on hieman nostettu.

Image


Phasor 201 oli Digitechin mukaan eräs ensimmäisistä koskaan valmistetuista phaser-efekteistä ja sen uusiopainos tuottaa kuulemma sointiin saman analogisen pyörteen kuin alkuperäinen. Ja tekee sen tavalla jota ei voi millään muulla tekniikalla jäljitellä. Ettäs tiedätte.

Lisätiedot: DLX Music