DrHerringbone´s Tone Traveler – vanhenna soitin soittamatta

Image

Akustisen kitaran soinnin vanhentamiseen on käytetty monia keinoja. Yhdysvaltalainen DrHerringbone tarjoaa niistä uusimman, ja se on tarkoitettu kitaran lisäksi mandoliinille, banjolle, jousisoittimille ja bassolle. 

Tone Traveler on sekä tabletilla toimiva appi että kitaran tallaan kiinnitettävä fyysinen laite, jossa on kaiutin. Applikaatiosta valitaan nuotit, joita halutaan toistettavan. Koska fyysinen laite asennetaan suoraan kitaran tallaan, toistettavat äänet saavat kannen ja kopan värähtelemään.

Image

Koko homman idean kerrotaan olevan siinä, että tällä tavoin puun syissä oleva kuivuva maitiaisneste saadaan liikkumaan, mikä lopulta tekee kitarasta paremmin resonoivan. 

Tone Travelerin todetaan käyttävän hyödykseen instrumentin perustaajuuksia ja yläsäveliä, ei vain matalia värähtelyjä. Applikaatiossa on valikko, josta voidaan valita joko haluttu soitintyyppi  (kitaran lisäksi jouset, mandoliini ja banjo) tai sitten nuottivalikko, josta voidaan poimia kerrallaan jopa 16 säveltä seitsemässä oktaavissa.

Image

Tone Travelerin hinta on valmistajan sivustolla 289 dollaria. Tähän kuuluu paitsi fyysinen laite kiinnikkeineen, tabletti valmiiksi asennetulla ohjelmistolla sekä tarvittavat latauskaapelit. 

Lisätiedot: drherringbone.com