Electro Voice Everse 12 – pykälän isompi

Image

Viisi desibeliä enemmän äänenpainetta ja jyhkeämpi bassotoisto, siinä muutama keskeinen piirre, joilla EV laventaa Everse 8:n avaamaa latua uudella mallillaan.

Everse 12 noudattaa tuttua perusrakennetta – aktiivisessa 2-tiekaiuttimessa on oma nelikanavainen mikserinsä efekteineen päivineen, etäohjaus ja musiikin striimaus stereona BlueTooth-yhteydellä, sekä oma akku niihin tilanteisiin joissa verkkovirtaa ei ole saatavilla.
Akun käyttöajaksi täydellä latingilla luvataan vähintään kuusi tuntia yhtäjaksoista musiikin soittoa täydellä vahvistinteholla, tai yli 12 tuntia yhtäjaksoista soittoa 100 desibelin keskimääräisellä äänitasolla (dB SPL).

Maksimiäänenpaineeksi Electro Voice ilmoittaa 126 dB SPL ja toistokaistaksi kerrotaan 45 Hz – 201 kHz (-10 dB:n puitteissa), ja/tai 55 Hz – 20 kHz (-3 dB:n poikkeamalla).

D-luokan periaatteella toimiva vahvistin on Dynacordin valmistama ja nimellinen teholuokitus 400 wattia. 
Samaa juurta on DSP-prosessointi, jolla hoidetaan nelikanavaisen mikserin toiminnot kanavien ekvalisoinneista ducker-toimintoon, ja kaikuefekteistä automaattisen kierronestoon.

Mikserin kaksi ensimmäistä kanavaa ovat analogisia monotuloja, jotka sopivat mikrofoni- tai linjasignaalille. Kanavapari 3/4 on BT-yhteydellä vastaanotettavaa stereostriimiä varten.

Everse 8:n tavoin Everse 12 voidaan nostaa kaiutintelineeseen, asettaa tasolle joko suoraan tai hieman taaksepäin kallistettuna, tai kääntää lattialle kyljelleen kulmamonitoriksi.
Kaiuttimen suuntaavuudeksi ilmoitetaan 100° x 60°.

 

Image

Mikserin toimintoja voi käyttää suoraan laitteen takalevyn säätönupilla (joka toimii myös painokytkimenä), tai ilmaiseksi ladattavalla QuickSmart-mobiiliapplikaatiolla.

Käyttötilanteen mukaan valittavissa on neljä erilaista perusekvalisointia (Music, live, Speech, Club). Lisäksi voidaan määritellä käyttö joko itsenäisenä kokoäänialueen kaappina, tai joko geneeristen tai EV:n omien sub-woofereiden kanssa.
Sekä sovitus sijoituspaikan/tavan perusteella joko telineelle nostettuna, tasolle asetettuna tai lattialle monitoriksi kallistettuna.

Edellä mainitun lisäksi käyttäjällä on kolmialueisten kanavakorjainten lisäksi kaikkiin kanaviin yhteisesti vaikuttava pääekvalisaattori niin parametrisen kuin graafisenkin korjaimen muodossa.   

Kotelomateriaali on polypropyleeniä ja kaiutinta suojaa teräsverkko. Ulkona operoitaessa mikserin suojaksi asennetaan läpinäkyvä muovikansi aivan Everse 8:n tapaan. Lisävarusteena EV:llä on erikseen myös sadehuppu. 

Everse 12 painaa 14,16 kiloa ja valmistajalla on varustevalikoimassaan vaihtoakun ja topatun kantolaukun lisäksi lisäksi tarjotin lisälaitteille (langattoman mikrofonin vastaanotin), sekä em. sadehuppu. 

Aiemmin julkaistun EV Everse 8:n koekäyttöön perustuvan artikkelin voi lukea tästä.

Lisätiedot: Standard Systems