Epiphone 1942 Banner J-45 – klassikkomalli edullisemmin

Image

Epiphone on julkaissut uusia ”Inspired by Gibson Custom” -malleja, joiden valmistuksessa on tehty yhteistyötä Gibsonin Custon Shopin kanssa. Niihin kuuluu versio vuoden 1942 J-45 -akustisesta. 

Alkuperäismallin mukaisesti Epiphone valmistaa soittimen täysin kokopuusta laminaatin sijaan. ”Round Shoulder” -tyyppisen kopan kyljet ja pohja ovat mahonkia ja kansi puolestaan lämpökäsittelyllä vanhennettua kuusta. 

Image

V-profiiliin muotoiltu mahonkikaula on tehty yhdestä palasta, mutta otelauta on sitten kalliimman ruusupuun sijaan laurelia eli laakeripuuta 12 tuuman (304,8 millimetrin) radiuksella. 
Kaula on liitetty koppaan liimalla, ja kielten soiva pituus on ison G:n perinteinen 24,75 tuumaa (628,65 millimetriä). 

Image

Epiphone 1942 Banner J-45 on varustettu 44 millimetriä leveällä luusatulalla, ja samaa materiaalia on myös tallan kielisilta, jossa on vireenkompensointi. 
Avoimet virityskoneistot ovat tyyppiä ”three on a plate” eli kummallakin puolella virityspäätä on kolme metallilevyyn kiinnitettyä virityskoneistoa. Lisäksi virityspäähän on painettu valmistajan logon lisäksi “Epiphone Inspired by Gibson”-banneri. 

Kitaraan on asennettu myös L.R. Baggsin VTC-tallanalusmikki ja -esivahvistin. 
Ääniaukon ylemmässä reunassa on pietsomikille volume- ja tone-säätimet. 

Epiphone 1942 Banner J-45 on saatavilla Vintage Sunburst -viimeistelyllä. Kitara toimitetaan kovan laukun kanssa, johon on painettu ”Inspired by Gibson” -logo. 

Lisätiedot: Algam Nordic