Epiphone 1963 Firebird I & V – tulilintuja liikkeellä

Image

Epiphone ja Gibson Custom Shop ovat olleet jälleen yhteistyössä, ja tuloksena on kaksi vuoden 1963 Firebird-mallin toisintoa. Niiden todetaan olevan ”autenttisia kopioita” Ray Dietrichtin aikoinaan suunnittelemasta kitarasta, joka oli Gibsonin ensimmäinen ”neck through body” -tyypin lankkukitara. 

1963 Firebird I & V -malleissa onkin asiaan kuuluvasti rungon läpi kulkeva kaula, joka on yhdistelmä mahonkia ja pähkinäpuuta. Rungon siivekkeet puolestaan ovat pelkkää mahonkia.

Image

 

Image

Otelauta taas on varjoviikunaa (Indian Laurel) 12 tuuman radiuksella ja medium jumbo -tyypin nauhoilla. 
Kielten soiva pituus on Gibsonille perinteinen 628,65 millimetriä eli 24,75 tuumaa. 

Epiphone 1963 Firebirdeissä on Graph Techin satula, leveydeltään 43 millimetriä.
Esikuvien henkeen virityskoneistojen malliksi ilmoitetaan Kluson "Banjo-style" Planetary.

Firebird I -mallissa tallan tyyppi on Wraparound Lightning Bar, ja V-mallissa taas Epiphone ABR, jonka lisäksi siinä on Maestro Vibrola -vibrasysteemi. 

Muitakin eroja mallien välillä on. Kun ykköseen on asennettu yksi Alnico V -magneetilla varustettu Gibson USA Firebird Mini Humbucker,  niin viitosessa niitä on kaksi. Mikeille on volume- ja tone-säätimet ja kytkennät on toteutettu CTS-potentiometreillä ja Malloryn kondensaattoreilla. 
Valitsin on kolmiasentoinen, ja lähtöjakki Switchcraftin valmistama. 

Image
Image

 

Epiphone 1963 Firebird I on saatavilla kolmella viimeistelyllä (Heather Poly, Silver Mist, Inverness Green), ja Firebird V taas kahdella (Frost Blue, Ember Red). Kitaroiden mukana toimitetaan kova laukku. 

Image

Lisätiedot: Algam Nordic