EVH SA-126 Special – Wolfin kitara

Image

EVH on julkistanut puoliakustisen sähkökitaran. Perheen parissa pysytään, sillä persoonallisesti muotoiltu soitin on suunniteltu yhteistyössä Eddien pojan, Wolfgang ”Wolf” Van Halenin kanssa.

 

SA-126 Specialissa on kammioitu mahonkirunko kokopuisella keskipalkilla, ja sen päällä vaahterakansi pienellä ääniaukolla. 
Kaula puolestaan on rakennettu kahdesta yhteen liimatusta mahonkipalasta, ja muotoiltu modifioituun C-profiiliin. 
Toisin kuin puoliakustissa kitaroissa perinteisesti, on kaulaliitos tehty neljällä ruuvilla, ja liitoskohdassa on porrastus helpompaa soittotuntumaa ajatellen. 

Image

Jumbonauhoilla varustettu otelauta on eebenpuuta, ja sen radius muuntuu 12 tuumasta 16 tuumaan ylemmäs mentäessä. Kielten soiva pituus puolestaan on 24,75 tuumaa eli 629 millimetriä. 

Kitara on varustettu GraphTechin TUSQ-satulalla (leveys 44,45 millimetriä), sekä valmistajan omilla Keystone-virityskoneistoilla. Talla on myös valmistajan omaa tuotantoa, ja sen tyypiksi  ilmoitetaan EVH Harmonica. 

Mikeiksi on asennettu kaksi SA-126-humbuckeria, joille on itsenäiset volume- ja sävysäätimet. Kolmiasentoinen valitsin on sijoitettu yläsarveen, ja sen ollessa keskiasennossa humbuckerit soivat yhtäaikaisesti. 

EVH SA-126 Special on saatavilla neljällä eri viimeistelyllä: Matte Army Drab, Stealth Black (molemmissa mustat metalliosat), Tobacco Burst (kullatut metalliosat) sekä Transparent Purple (kromatut metalliosat). Soittimet toimitetaan kovan laukun kera. 

Lisätiedot: EVH/Fender