Fishman Fluence – mullistuuko kitaramikkien valmistus?

Image

Jo 80 vuoden ajan kitaramikkien tavallisin tyyppi on ollut kuparilangasta kieputeltu kela magneettien ympärille. Fishman on nyt pistänyt konseptin uusiksi Fluencesarjan mikeissä, sillä niissä kuparijohto on korvattu painetulla, johtavalla piirilevyllä.

Image
Image

Fluencen piirilevytekniikka tuo uudenlaista häiriöttömyyttä ja tasaista tuotantolaatua mikkeihin. Magneetit tarvitaan mukaan edelleenkin, ja piirilevyt voidaan asentaa joko yksikelaisen tai humbuckerin kuoreen. Fenderin ykköstestaaja Greg Koch oli musiikkimessuilla innoissaan uutuudesta ja on jo asennuttanut Fishmanit sekä Stratocasteriinsa että Les Pauliinsa.

Koska mikeissä on aktiivielektroniikka, niistä saa katkaisijalla kaksi soundia, esimerkiksi Stratosta perinteisen helähdyksen ja modernimman intensiivisen soinnin.

Samoin tein Fishman pisti uusiksi myös virransyötön mikrofoneille: kun kerran Stratotyyppisissä kitaroissa on takana pleksikansi runkoon jyrsityn kolon peittona ja Les Paul -tyyppisissä kitaroissa on vastaavaan tapaan takana peitelevy, niin miksipä ei valmistettaisi lithium-ioni-akkuja, jotka mallaavat suoraan peitelevyjen tilalle. Ja tietysti USB-virralla ladattavia…

Lisätiedot: Into-Luthman