Genelec 7380A -subwoofer on SAM-malliston lippulaiva

Image

Uutuuskaiuttimen päävaltteina ovat suuri maksimiäänenpaine, kompakti koko sekä mahdollisuus liittää subwoofer saumattomaksi osaksi GLM-applikaatiolla akustiseen ympäristöön sovitettavaa Smart Active Monitor -mallistoa.

Laajojenkin järjestelmien yhteensovittamisen, kalibroinnin ja hallinnan luvataan käyvän vaivattomasti GLM:n ja sen sisältämän AutoCal-huonekorjauksen avulla.
Windows ja Mac tietokoneissa toimivalla GLM-ohjelmistolla (Genelec Loudspeaker Management) voidaan liittää jopa yli 40 monitoria ja subwooferia yhdeksi äänentoistojärjestelmäksi, jonka keskinäiset vaiheistukset ja eri yksiköiden taajuuskorjaukset ohjelma hoitaa automaattisesti. 

Manuaalista säätöä varten 7380A on varustettu myös DIP-kytkimillä, ja sitä voidaan tarvittaessa käyttää myös perinteisten, analogisten aktiivikaiuttimien kanssa.

Geneleciltä kerrotaan, että 7380A on suunniteltu täyttämään ammattilaisten vaatimukset musiikkiäänitysten, jälkituotannon, elokuvan ja TV- ja radiotoiminnan eri muodoissa.
7830A tukee saumattomasti myös Genelecin "The Ones" -sarjan koaksiaalisia kolmitiemonitoreita ja soveltuu Dolby Atmos-, Auro-3D- sekä DTS:X järjestelmien toteuttamiseen.

7380A:ssa on itsessään 7.1 -kanavaiset analogiset anto- ja ottoliitännät.
Digitaalista stereokytkentää varten varusteluun kuuluu AES/EBU-tulo/lähtö, ja lisävarusteena myytävän Genelec 9301 Digital Interfacen avulla 7380A voidaan liittää osaksi digitaalista 7.1 -järjestelmää.

Bassonhallinta voidaan tehdä keskitetysti, jolloin kaikkien kanavien audiosignaali kulkee subwooferin kautta, tai hajautetusti, jolloin signaalitiet kulkevat suoraan järjestelmän jokaiseen kaiuttimeen ja subwooferiin.

7380A-subwooferia voidaan käyttää myös osana hybridijärjestelmiä, joissa päämonitorit ovat perinteisiä analogikaiuttimia. Tässä tilassa analogisignaalin jakotaajuus on kiinteä 85 Hz.

Teholtaan 800-wattinen, D-luokan vahvistin syöttää erityisesti 7380A-subwooferia varten suunniteltua 15 tuuman pitkäiskuista bassoelementtiä, joka on rakennettu Genelecin kehittämään ja aiemmistakin subwoofer-malleista tuttuun LSE-spiraalikoteloon.

Maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 119 desibeliä jatkuvana ja 123 dB hetkellisenä.

Musiikkikäytössä subwooferin toistoalueeksi ilmoitetaan 16-100 Hz (-6 dB) ja LFE-käytössä 16-120 Hz (-6 dB).

7380A-subwooferin korkeus on 685 mm, leveys 718 mm ja syvyys 492 mm.
Painoa uudella subwooferilla on 69 kiloa.

Lisätiedot: Genelec