Gibson 2015 – ennakkoluulottomia ratkaisuja!

Image

Gibson julkisti vuoden 2015 USA-malliston, jonka päälinjauksia  LP Special Double Cut peilaa varsin kattavasti.

Image

Kaksi merkittävintä uudistusta ensi vuoden malleihin koskevat virityskoneistoja ja satulaa. Les Paul- ja SG-malleista Less-, Special-, Standard- ja Studio-versiot varustetaan automaattisella G Force -virityssysteemillä, joka perustuu jo useampia aiemmin koeponnistettuun Min-Etune-koneistopakettiin. Käytännössä vain Firebird ja Les Paul Supreme sekä tietyt nimikkomallit ja Custom Shop -kitarat rakennetaan perinteisillä koneistoilla.

 

Image

Satula on sekin on pistetty uusiksi ja tehtaan vakiomalleissa on ensi vuonna upouusi säädettävä messinkisatula, jonka juju on U:n muotoinen palkki. Virityskoneistojen puoleisessa reunassa on tavanomaiset urat kielten ohjaimina, mutta otelaudan puoleinen harjanne on sileä ja vastaa perinteistä nollanauhaa. Gibson kertoo, että säätövaraa riittää nyt suoraan myös vaikkapa kielten nostamiseksi korkealle slide-soittoa varten.

Kaulakaan ei ole entisellään, sillä otelaudan leveyttä on kasvatettu, vaikka kielten keskinäiset etäisyydet on pidetty ennallaan. Näin on saatu lisää tilaa sormille, eivätkä reunimmaiset kielet lipsu kantin yli niin helposti. 

Muita koko mallistoa koskevia muutoksia on mm puuvalikoimassa, joista mainittakoon aiempaa paksumpi ruusupuu-otelauta, jonka eduksi mainitaan parempi sustain. Sekä kaulan uusi liitostekniikka, jonka puolestaan pitäisi lisätä rakenteen jäykkyyttä ja parantaa samalla myös soinnin kestoa.
Elektroniikkapuolella signaalin kulusta huolehtivat nyt paksummat johtimet sekä uusi ja aiempaa paremman kontaktin tarjoava jakkimalli.

 

Image

Kuvassa näkyvä Les Paul Special Double Cut 2015 on varustettu kahdella P-90-mikrofonilla ja kitara toimitetaan uuden, surakaiteen muotoisen kovan laukun kera.

Lisätiedot: Into-Luthman