KRK Rokit G3 – uuden polven aktiivikaiuttimia lähikuunteluun

Image

KRK on päivittänyt aktiivisen Rokit-monitorisarjansa jo kolmanteen sukupolveen.  


Rokit G3 -mallistoon kuuluu neljä aktiivista 2-tiekaiutinta, joiden kokoero selittyy bassoelementin kartion läpimitalla – tarjolla on neljä-, viisi- kuusi- ja kahdeksantuumaisella kaiuttimella varustetut versiot.
Viides sarjan kaiutinmalli, Rokit 10-3 G3, on kolmitieratkaisu ja samalla tuoteperheen kookkain.

 

Image


Kuvassa keväällä Frankfurtissa lanseeratut mallit Rokit 5 G3, Rokit 6 G3 sekä Rokit 8 G3. Nelituumainen Rokit 4 G3 (pääkuvassa) sekä kymppituumaisella varustettu Rokit 10-3 G3 -kaiutin ovat vieläkin tuoreempia tapauksia.

Komposiittimateriaalista valmistettuja keltaisia kartioelementtejä kuvataan keveiksi ja dynaamiselta toiminnaltaan huipputarkoiksi. KRK:n mukaan Rokit-sarjassa ei ole kuitenkaan lähdetty hakemaan elämää suurempaa bassotoistoa vaan tavoitteena on ollut saavuttaa selkeä ja täsmällinen sointi koko audioalueella – mukaanlukien kriittinen lauluäänen toistokaista keskialueella. 

Yhteistä malleille on refleksikoteloon perustuva rakennetyyppi sekä 35 kHz:n taajuudelle yltävä diskanttitoisto. Viimeksi mainitusta huolehtii yhden tuuman pehmeä kupolidiskantti, jolle etulevyn muodostaa loivasti aukeavan aalto-ohjaimen.

Sarjan pienin on nelituumaisella kartiolla varustettu Rokit 4 G3, jonka toistokaista ulottuu bassopäässä 51 Hz:n taajuudelle asti. Bassokartion kasvaessa taajuusaueen alaraja laskee, ja kahdeksantuumaisella toteutettu Rokit 8 G3 toistaa bassot aina 35 Hz:n taajuudelle saakka.
Neli- ja kuusituumaisten Rokit G3 -mallien jakotaajuus on 2,3 kHz, viisituumaisen 2,3 kHz, ja 2-tiemallien matalin jakotaajuus, 2,0 kHz, löytyy sitten Rokit 8 G3 -kaiuttimesta.
Rokit 10-3 -kolmitiratkaisussa bassot erotellaan keskialueesta 378 Hz:n kohdalla, kun taas diskantti separoidaan keskialueesta 3,3 kHz:n kohdalla.

 

Image

 

Toistoon vaikuttavia säätimiä on kussakin mallissa kolme: kuunteluvoimakkuuden lisäksi Rokit-kaiuttimissa on erilliset valinnat basso- ja diskanttitoistolle. Sovitusvaraa on bassokaistalla -2 – + 2 dB, diskanttirekisterissä puolestaan -2 – +1 dB.

Audiokytkentöjä varten kaikissa Rokit-malleissa on sekä balansoimattomat RCA-tulot että balansoidut XLR-liitännät

LisätiedotEM Nordic