Mackie ProFXV2 – kun on analogimikserin vuoro

Image

Mackie ilmoittaa ladanneensa uusiin edullisiin miksereihinsä mm. ”ammattiluokan efektit” sekä USB-liitännän, joilla vaativakin käyttäjä viihtyy edelleen analogitiskin äärellä.

PROFX-sarjan mallisto tarjoaa vaihtoehtoja aina nelikanavaisesta pikkumikseristä ison keikan 30-kanavaiseen ja alaryhmillä varusteltuun äänipöytään. Sarjan pienimmäinen on varusteltu efektien ohessa viisialueisella graafisella ekvalisaattorilla ja mainituilla efekteillä.
Kahdeksankanavaisesta alkaen ekvalisaattori on sitten seitsenalueinen ja mukaan pakettiin kuuluu mainittu USB-liitäntä, jonka kautta voi äänittää ja toistaa stereomateriaalia. Jos liitäntää käytetään taukomusiikin soittoon keikalle, voi mikserin varsinaiset kanavat mykistää Break-kytkimen painalluksella.

 

Image

 

Myös kanavakorjaimissa on vastaava kasvukäyrä – kun nelikanavaisessa on tarjolla basso- ja diskanttikorjaimet, ojennetaan miksaajalle järeämmissä malleissa jo kolmialueinen korjain, jonka keskialueen yksikkö toimii puoliparametrisesti.

Koko heijastuu myös virtalähteen toteutukseen: nelikanavainen toimii ulkoisella verkkolaitteella, sarjan kookkaammat mallit puolestaan sisäisellä virtalähteellä.

Sarjassa käytetään A-luokan kytkennällä toteutettuja Vita-etuvahvistimia. Mackien mukaan etuvahvistimet on tähän revisioon uudistettu kokonaan ja ne ovat käytännössä täysin kohinattomat. Kaikissa malleissa on mahdollisuus myös kytkeä sähköbasso tai -kitara suoraan instrumenttitason liitäntään, ilman erillistä DI-boksia.

Efektiprosessorin antimet on lajiteltu 16 valmiiksi vaihtoehdoksi ja valikoima koostuu tilakaikujen ohessa viive- ja modulaatiomausteista.

Mikserin mukana toimitetaan helppokäyttöinen Tracktion® -tallennusohjelma.

Lisätiedot: Soundtools