Magnatone Baby M-80 – brittityylin pikkukombo Amerikasta

Image

Magnatonen uusimman vahvistimen on suunnitellut ”putkivahvistin-guruksi” kutsuttu Obeid Khan, ja apuna on ollut myös Billy Gibbons. Kombon luvataan soivan brittiläisittäin.

 

Baby M-80:n etuaste toimii kolmella 12AX7-putkella, ja pääteasteen osalta se on varustettu kahdella "New Old Stock" 6AQ5-putkella, jotka tuottavat tehoa korkeintaan 12 wattia. 

Vahvistimessa on yksi tulojakki, ja kytkimellä voidaan valita lo- ja hi-vahvistustilojen kesken. Näistä ensinmainittu sopii komppisoundeihin, sillä se mahdollistaa luonnolliseksi kuvaillun, hieman särölle menevän soundin. 
Hi-tila puolestaan tuottaa ”kirkuvan” särösoundin, joka sopii paremmin sooloihin. 

Magnatone Baby M-80:ssa on gain- ja master-säätimet tulovahvistuksen ja lähtövoimakkuuden asettamiseen. 
Ekvalisaattori koostuu vain treble- ja bass-säätimistä, mutta niillä todetaan saavutettavan monipuolisia yhdistelmiä. Esimerkiksi avaamalla bass-säätöä 8–10 kohdalle keskialue leikkautuu, jolloin valmistajan mukaan saadaan moderneihin särösointeihin sopiva ”skuupattu” sävy. 

Image

Lisäksi varustukseen kuuluu säädinpaneeliin asennettu bufferoitu efektiluuppi send- ja return-jakkeineen, samoin kuin power- ja standby-kytkimet. 

Image

Magnatone Baby M-80-komboon on asennettu keraamisella magneetilla varustettu Warehouse WGS 10” -kaiutin, ja sille voi hankkia myös vastaavan lisäkaapin. Vahvistin on saatavilla niin ikään nuppina. 

Lisätiedot: Magnatone