Marshall Astoria – onko juhlava nimi enne?

Image

Marshall antoi viime kevään messuilla Frankfurtissa lupaavat maistiaiset uudesta Astoria-vahvistinsarjasta, johon kuuluu kolme putkivahvistinperinteeseen pohjautuvaa varianttia. Nyt alkaa olla sitten lupausten lunastamisen aika.

Kaikkia kolmea Astoria-mallia valmistetaan sekä kombona että erillisen nupin ja kaapin yhdistelmänä. Vahvistimet kootaan käsityönä Englannissa ja niiden rakenteessa yhdistetään perinteinen turret-tekniikka uudemman ajan piirilevyihin.
Ensinmainitun ansiosta vahvistimen komponentit voidaan koota point-to-point-periaatteella, kun taas piirilevylle saadaan Marshallin mukaan toteutettua vahvistimen nykyaikaiset, kytkimillä ohjattavat lisätoiminnot.

Teholuokitus on kaikissa sama 30 wattia ja päätepuolesta vastaa kaksi KT66-putkea. Tarpeen tullen Astoria-mallien tehon voi pudottaa viiteen wattiin voluumipotikkaan yhdistetyllä nostokytkimellä.
Etuasteessa käytetään ECC83-putkia (12AX7) ja tasasuuntaus puolestaan hoidetaan GZ34-putkella.

Kaiuttimeksi kolmikolle on valittu  sama Celestion 75-wattinen erikoismalli ”Creamback”, jolla myös erillinen kaiutinkaappikin on kalustettu. Sekä kombot että erilliset vahvistinnupit ja kaapit on verhoiltu omalla värillään ja jokaisessa toistuu sama valkoinen kaitale tyylikeinona. 

 

Image

Yksikanavainen Astoria Classic on trion perinteisin malli, joskin senkin säätimistöstä löytyy muutama hieman erikoisempi herkku. Sensitivity-säädöllä optimoidaan etuasteen toimintaa ja Edge-potentimetrin vaikutuksia taas kuvaillaan hieman perintesien presence-säädön tapaiseksi, mutta toisella tapaa toimivaksi kuitenkin.

Vihreäpintainen Astoria Classic on valmistajan mukaan suunnattu perinteistä, äänekästä ja puhdasta, vahvistinsoundia etsiville. Sen luvataan myös toimivan erinomaisesti erilaisten lisäpotkua antavien pedaaleiden kera.

 

Image

 

Punertava Astoria Custom on sekin yksikanavainen vahvistin, mutta edellisten ominaisuuksien lisäksi tämä malli tarjoaa soittajalle myös jalkakytkimellä aktivoitavan ja tasoltaan säädettävän efektilenkin – putkella ajettuna. Kun efektilenkki polkaistaan pois päältä, sen ohitus on kytkennältään ns. true by-pass -tyyppinen.
Lisäksi Custom tarjoaa kytkintoimintojen takaa löytyvät body-, scoop- ja brightness-sävymuokkaukset ynnä 20 desibeliä lisäpontta pajauttava boosteri soolovoimaa antamaan.

 

Image

 

Hillityn harmaa Astoria Dual lisää pakettiin toisen kanavan ja sen pitäisi kattaa soinnit vintage-henkisistä puhtaista kevyesti rosohtaviin ja suuremman gainin säröihin asti. Efektilenkki jalkakytkimen kera löytyy tästäkin mallista.

Hyllykorjaimen tapaan toimiva Body nostaa alle 120 Hz:n taajuuksia kahdeksan desibelin verran, Brightness puolestaan korostaa kuuden deibelin verran yli 4 kHz:n taajuuksia.


 

LisätiedotEM Nordic