Midas Parametric Equalizer 512 laajentaa 500-sarjan varustelua

Image

Midas Heritage 3000 -mikserin kanavakorjaimeen perustuva Parametric Equalizer 512 tuo hiljattain uutisoidun 522-kompressorilimitterin rinnalle nyt monipuolisen taajuusmuokkaimen. 

Parametric Equalizer 512 on nelialueinen, täysparametrinen ekvalisaattori, jonka jokainen kaista ulottuu tarvittaessa jonkin matkaa naapurikaistan päälle. Bassokorjaimen vaikutusalueen säätöhaarukka kattaa 20 – 400 Hz:n alueen, alemman keskiääniyksikön puolestaan 100 – 2 000 Hz:n kaistan. Ylemmälle keskialueen korjaimelle ilmoitetaan kohdistusvaroiksi 400 – 8 000 Hz ja diskantille 1 – 20 kHz.
Taajuuksien suhteen joustoa ekvalisoinnin kohdistamisessa siis löytyy ammattilaitteelle ominaiseen tapaan ja sama pätee vaikutuksen tehoon: säätövaraa on jokaisella kaistalla +/- 15 desibelin verran.

Kaistan kohdistus halutulle taajuudelle tapahtuu tuplapotikan renkaalla, kun taas vaimennuksen tai vahvistuksen määrä säädetään saman tuplapotikan hatulla.
Vaikutuskaistan leveyden määrittävälle Q-arvolle on jokaisella kaistalla kokonaan oma potentiometrinsä.  

Basso- ja diskanttikorjainten vaikutuskäyrät voi painokytkimillä valita joko kello-, tai hyllytyyppisiksi. Jälkimmäisellä valinnalla näiden kaistojen Q-arvon säätö ei luonnollisestikaan ole käytössä, vaan kaistalle määritetään ainoastaan rajataajuus sekä joko vaimennuksen tai vahvistuksen määrä.
Moduulin voi myös ohittaa etulaidan In-painokytkimellä, joten ekvalisoinnin vertailu muokkaamattomaan signaaliin käy helposti.

Limiter 522 -moduulin tavoin myös Parametric Equalizer 512 sopii asennettavaksi joko Midaksen omaan Legend 6 tai Legend 10 -kehikkoon, joiden vaihtoehtona ovat esimerkiksi 500-standardin kehittäneen APIn, DBX:n sekä Radialin vastaavalla idealla toimivat raamit.
 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation