Neutrik SilentPlug – entistäkin näppärämpi

Image

Uudessa kolmannen polven SilentPlugissa kuoren strategisiin kohtiin sijoitettu kumipinta antaa näpeille pitävämmän otteen plugia käsiteltäessä. Ja mikäli tunnusomainen viininpunainen väri riitelee artistin asuvalinnan ja tyylin kanssa, voi perusmallin sijaan valita kokomustan Stardust Edition -pinnan.

Plugin sisällä toimintaperiaate on ennallaan. Silloin, kun plugia ei ole työnnetty jakkiin, ovat plugin kärki- ja runkokontakti yhteydessä toisiinsa. Toisin sanoen johto on oikosulussa.
Kun liitin työnnetään jakkiin johtoa paikoilleen kytkettäessä, alkaa jakin rungon kaulus puskea aivan operaation loppuvaiheessa plugin tappia ympäröivää liikkuvaa metalliholkkia alta pois. Holkki toimii magneettikytkimenä ja sen liukuessa kokonaan plugin rungon sisään se avaa samalla liittimen sisälle koteloidun reed-kytkimen, jolloin oikosulku purkautuu ja johto toimii täysin normaalisti.

Image

Idea on simppeli. Johdon yhdessä päässä on tavallinen plugi, joka kytketään soittajan pedaalistoon, vahvistimeen tai muuhun kohdelaitteeseen. Tämä kytkentä tehdään ennen kuin laitteistoon napsautetaan virrat päälle.

Johdon toisessa päässä – siinä toistaiseksi vapaana olevassa – on SilentPlug, jonka tahallinen oikosulkutila pitää pörinät ja sirinät poissa, kun virrat sitten kytketään päälle.
Vahvistimen tai pedaalin suunnasta katsottuna tilanne on sama kuin jos kaapelin toisessa päässä olisi instrumentti, jonka volumesäätö on käännetty kiinni. Laitteisto on valmiina ja pysyy ääneti, vaikka soittaja soittimieen on vasta takahuoneen puolella.

Sankarin saapuessa estradille instrumentteineen liitetään SilentPlugilla varustettu johdon pää soittimeen ja reed-kytkimen ansiosta operaatio sujuu tyylikkään hiljaisesti ilman pauketta ja räiskettä.

Neutrik lupaa SilentPlugille käyttöikää vähintään tuhannen kytkennän verran.

Kaksi sääntöä valmistaja kuitenkin asettaa.
1) johto on tarkoitettu vain instrumenttikäyttöön, eikä sitä saa kytkeä vahvistimen ja kaiuttimen väliin missään tilanteessa.

2) johto kytketään aina niin päin, että SilentPlug on instrumentissa. Toisin päin kytkettäessä johto toimii kuten mikä tahansa perinteinen kaapeli, eikä reed-kytkimestä ole mitään hyötyä.

Lisätiedot: Noretron Komponentit