Origin Effects Cali76 Bass Compressor – soundi kuriin 

Image

Brittivalmistaja on julkistanut uuden bassokompressorin. Sen kerrotaan vastaavan dynamiikaltaan valmistajan alkuperäistä, isoa Cali76-pedaalikompuraa, jota ei ole valmistettu vuosiin.

Origin Effects Cali76:ssa on täysin analoginen signaalitie, joka on saanut innoituksensa Universal Audion 1176-räkkikompressorista. Näinpä sen todetaankin tuottavan esikuvansa tavoin  ”ultranopean” FET-kompression. 
Lisäksi laitteen sisäinen käyttöjännite on 24 volttia, minkä kerrotaan antavan tavanomaisiin pedaaleiden toimintajännitteisiin nähden laajemman dynamiikka-alueen. 

Cali76:n input-säätimellä asetetaan kompressiokytkennälle menevä signaalintaso. 
Output-säädöllä puolestaan kontrolloidaan kompressoidun signaalin voimakkuutta lähdössä, kun taas dry-säädin vaikuttaa puhtaan signaalin määrään lähdössä.

Image

Muut säätimet ovat ratio, jolla asetetaan kompressiosuhde, sekä Att/Rel, joka vaikuttaa yhtäaikaisesti attack- ja release-aikoihin. 
Lisäksi on HPF-säätö, jolla kontrolloidaan ylipäästösuodinta kompressorin sivuketjussa, mikä taas vaikuttaa siihen, kuinka pedaali reagoi tulosignaaliin. 

Origin Effects Cali76 on varustettu myös kymmenen led-valoa käsittävällä mittarilla, joka ilmoittaa desibeleinä kompressorin aiheuttaman tasonvaimennuksen. 
Jalkakytkimellä pedaali polkaistaan päälle tai bufferoituun bypass-tilaan. 
Tulo- ja lähtöjakit on sijoitettu etupäätyyn, samoin kuin liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen, virrankulutus 200 milliampeeria). 

Origin Effects Cali76 Bass Compressor valmistetaan Englannissa. 

Lisätiedot: Kitarapaja