Pro Tools 12 – vaihtoehtona pilvipalvelu

Image

Avid etenee samaan suuntaan monen muun ohjelmistotalon kanssa: Pro Toolsin uusi versio – järjestyksessään numero 12 – jaellaan maailmalle joko kuukausittaisella käyttökorvauksella tai perinteisellä kertalunastuksella, jonka optona on sitoutuminen edullisiin jatkopäivityksiin. Uusi versio nivoutuu myös saumattomasti Avidin pilvipalveluihin.

Avid Cloud Collaboration on serveripalvelu, jonka kautta samaan projektiin osallistuvat henkilöt voivat työstää yhteistä hanketta etänä. Avidin mukaan järjestely säästää tiedostojen edestakaisen siirtelyn vaivat ja nopeuttaa prosessia.

Avid Marketplace puolestaan on kauppapaikka, josta voi lunastaa Pro Toolsiin Avidin omia lisäosia tai jonkun yhteistyökumppanin koodaamia plugareita. Markkinapaikka tarjoaa myös artisteille kanavan esitellä ja myydä omia tuotoksiaan.

Kolmas uusi pilviulottuvuus on Avid Artist Community, joka on tarkoitettu taiteilijoiden keskinäisen verkostoitumisen alustaksi.

Itse ohjelman uudistuksista Avid mainitsee ensitiedotteessaan ainoastaan Marketplace-palvelun kautta myyntiin laitetut yhdeksän plug-in-kokoelmaa. Niistä Eleven Effects Bundle sisältää 17 Avid AAX Native-, DSP- ja AudioSuite 64-bit -sovelmaa, jotka toisintavat mallinnustekniikalla suosittuja efektipedaaleita.
Pro Series Bundle  taas tarjoaa viisi suosittua Avid Pro Series -prosessoria AAX Native-, DSP- ja AudioSuite 64-bit -formaateissa edulliseen pakettihintaan.

First-etuliitteellä nimikoidut erikoislajitelmat keskittyvät jokainen omaan teemaansa, ja teemoja taas on listalla säröistä kaikuihin ja dynamiikasta ekvalisaattoreihin. Omat First-pakettinsa ovat saaneet myös AIR-efektit sekä AIR-soittimet.

Lisätiedot: Avid