PRS DGT 15 – juurirokkarin nuppi

Image

Paul Reed Smith on julkistanut David Grissomin (Joe Ely, John Mellencamp, Dixie Chicks) uuden nimikkovahvistimen. Kyseessä on pienempi versio DG Custom 30 -vahvistimesta, mutta varustettuna muutamalla uudella jipolla.

 

DGT 15 on yksikanavainen ja 15-wattinen nuppi, jonka etuaste toimii kolmella 12AX7-putkella sekä yhdellä 12AT7-putkella (vaiheenkääntäjä). 
Päätevahvistimen puolella taas on kaksi EL84-putkea. 

Tulojakkeja on yksi, ja sen parina on volume-säädin boost-toiminnolla, jonka aktivoimiseen on kolmiasentoinen kytkin (on, off, footswitch). 
Lisäksi on master-säätö, jolle on niin ikään kytkin (on, off, on with boost). 

 

Image

Ekvalisaattori koostuu treble-, middle- ja bass-säätimien ohella top cut - ja presence-säädöistä, joilla ylätaajuuksia voidaan muokata tarkemmin. 
Etupaneelin säätimistö käsittää myös kaiun voimakkuusäätimen (reverb) sekä tremolon speed- ja depth-säätimet. Jälkimmäiselle on jälleen kolmiasentoinen kytkin (on/speed, off, footswitch), jonka merkkivalo siis näyttää tremolon nopeuden efektin ollessa päällä.

 

Image

PRS DGT 15 takapaneelissa on ensinnäkin kaksi kaiutinlähtöä impedanssivalitsimella (4/8 ohmia), sekä yksi lähtö kiinteällä 16 ohmin impedanssilla. 
Kun impedanssivalitsin on kahdeksan ohmin asennossa, ovat kahden ensimmäisen lähdön vaihtoehdot 1 x 8 ohmia tai 2 x16 ohmia, ja neljän ohmin tapauksessa 1 x 4 ohmia tai 2 x 8 ohmia. 

DGT 15:ssä ei tarvitse tehdä putkien biasointia, mutta varustukseen kuuluu kuitenkin bias-pisteet mittausta varten. 
Lisäksi on viisipiikkinen midi-liitäntä jalkakytkintä (boost, reverb, tremolo) varten. 

PRS DGT 15 on verhoiltu vaaleaan tolexiin. Nupin mitat ovat 43,82 x 22,86 x 23,5 senttimetriä, ja paino 9,71 kilogrammaa. 

Lisätiedot: EM Nordic