RME ADI-2/4 – nyt suoraan vinyyliltä digiin

Image

RME ADI-2/4 on stereomateriaalin kanssa työskentelyyn tarkoitettu muunnin, jonka erikoisuutena on mahdollisuus levysoittimen suoraan liittämiseen analogisesti ilman ulkoista RIAA-korjainta. Sellaisen sijaan RME on päätynyt toteuttamaan vinyylisoittimelle tallennetun audion kuunteluun tarvittavan korjaimen kokonaam digitaalisesti.
Ratkaisun eduksi mainitaan mm. ennen taajuuskorjausta tehtävä matalien häiriöäänten suodatus.

Image

ADI 2/4 on varustettu RME:n Steady Clock -tahdistuskellolla ja se kykenee sisäiseti prosessoimaan digitoitua audiota 768 kHz:n näytetaajuudella. 
Laitteen signaali/kohina-suhteeksi valmistaja ilmoitta 123 dB.

Ulkomaailman kanssa ADI 2/4 kommunikoi digitaalisesti sekä AES/EBU- että S/P DIF -väylien kautta.

Analoginen linjatason stereotulo sekä -lähtö ovat balansoituja, ja päälähtöjen rinnalla on myös omilla muuntimillaan toteutettu jakkipari kahden vaihtoehtoisen lähtökanavan tarpeisiin. 

Etulaidan kuulokeliitännät palvelevat tarvittaessa myös balansoitujen luurien käyttöä sekä IEM-korvamonitorointia. 

 

Image

Signaaleiden reititykset sekä audion käsittelyyn liittyvät toiminnot aukeavat erillisen applikaation kautta, jolloin mm. viisialueisen ekvalisaattorin käyttö on yksinkertaista. 

Muista hienouksista mainittakoon takalaidan Trigger out -lähtö, jonka kautta voidaan käynnistää 12-voltin ohjausisgnaalia toimivia laitteita, kuten vaikkapa stereovahvistin, samalla  kauko-ohjaimella, jolla myös ADI 2/4:n toimintoja ohjaillaan.

Lisätiedot: Studiotec