Shure QLX–D – uusi digitaalinen langaton mallisto

Image

Laitteiston hallinta verkossa, AES-256-salaus ja vaivaton käyttöönotto – siinä kolme avaintekijää, joilla Shure määrittää uuden digitaalisen, langattomien järjestelmien keskiraskaaseen sarjaan sijoittuvan QLX-D-mallistonsa etuja.   

QLX-D voi operoida 17 samanaikaisen lähetin/vastaanotinparin voimalla, jos kaistaa on käytössä yhden TV-kanavan 6 MHz:n verran. Jos vapaata kaistaa löytyy kahdeksan MHz:n leveydeltä, on samanaikaisten järjestelmien enimmäismäärä 22.
Kantomatkaa luvataan suotuisissa oloissa aina sataan metriin asti.

Yksittäisen lähetin/vastaanotinparin viritys käyttökuntoon hoituu automatiikalla joka skannaa taajuusalueen ja valitsee järjestelmälle sopivan taajuuden. Vastaanotin ja lähetin synkronoidaan sen jälkeen toisiinsa infrapuna-säteellä. Vaihtoehtoisesti kanavat voidaan valita myös manuaalisesti taajuusryhmän sisällä.
Ethernet-verkon ja Shuren Wireless Workbench -ohjelman avulla automaattinen skannaus toimii myös useamman kanavan järjestelmillä. Laitteiston hallinta ja tarkkailu puolestaan sujuu etänä iOS-alustalla toimivalla ShurePlus-aplikaatiolla.

QLX-D siirtää audion 24-bittisessä muodossa ja järjestelmän latenssiksi luvataan alle 2,9 millisekuntia. Dynamiikka-alueen laajuudeksi ilmoitetaan 120 dB.

Järjestelmän vastaanottimena palvelee kaikissa kokoonpanoissa kahdella antennilla varustettu, puolen räkkiyksikön levyinen QLXD4. Lähetinvaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin taas on useita.

Perinteinen käsimikrofoni toimii QLX-D-sarjassa lähettimenä kolmella eri kapselivaihtoehdolla, jotka ovat SM58, Beta 58 ja B87A. Käyttövirta lähettimelle annetaan kahdella AA-paristolla, joiden vaihtoehdoksi käy Shure SB900 -litium-ioni-akku.

Solmiomikrofoneja on tarjolla neljä erilaista (pallokuvioinen WL183, superhertta WL184, hertta WL185 tai miniatyyrikokoinen pallokuvioinen WL93), Niiden vaihtoehdoksi on tarjolla myös pantamikrofoni (hertta SM35).
Kaikissa käytetään samaa QLXD1-tasku/vyölähetintä, ja sama lähetin palvelee myös instrumenttikäytössä, jolloin mikrofoni korvataan soittimen ja lähettimen väliin kytkettävällä WA305-johdolla.

Image

QLX-D-sarjaan kuuluu myös Combo-yhdistelmäpaketti, jossa on vaihtoehtoisia käyttötilanteita varten valmiina sekä SM58-kapselilla varustettu käsilähetin että WL-solmiomikrofoni.

Lisätiedot: Noretron Audio

Lue lisää aiheesta lokakuun 15. ilmestyvästä Riffistä 5/2014, jossa julkaistaan käyttötestiin perustuva arvio Shure QLX-D-langattomista.

Varmista omasi tilaamalla tästä