Studer Vista V – pieni koko, isot tehot

Image

Harman-konseriiin kuuluva Studer esitteli Amsterdamin IBC-messuilla uuden Vista V -digitaalimikserin. Uutukainen perustuu samaan Quad Star -tekniikkaan, jota käytettiin jo aiemmassa Vista X -mallissa, mutta kompaktin kokonsa ansiosta Vista V soveltuu erityisen näppärästi niin ulkotuotantoautoon asennettavaksi kuin projektikohtaisesti pystytettävän kenttästudioonkin sijoitettavaksi.

Tuttu värikoodaukseen perustuva Vistonics-järjestelmä helpottaa säätimien ja näytön seurantaa myös Vista V -mallissa. Myös liukusäätimien värikoodaus FaderGlow-valaistuksella on mukana.
Studer kertoo, että Vista V:ssä on 52 huippulaadukasta moottoroitua liukua, kiinteä mittarisilta ja sofistikoitunut dynaaminen automaatio sekä kontrollerit digitaalisen audiotyöaseman ohjaamiseen. Vista V on myös täysi surround-kelpoinen sekä monipuolisten panorointi-ominaisuuksien että monitorikuuntelun osalta.
Tämän päivän radio- ja tv-tuotantojen tarpeisiin vastaa myös sisäänrakennettu loudness-mittarointi, joka ilmaisee niin monokanavien kuin täyden valmiin surround-miksauksenkin tasot.

Vista V tarjoaa yli 800 audiokanavaa ja sen yhteydet ulkomaailmaan käsittävät yli 5 000 tuloa ja lähtöä. Valmistajan mukaan mikseriä on mahdollista skaalata jatkossa vielä huimempiin lukemiin ja ovet pidetään avoinna myös kolmansien osapuolten koodaamille ohjelmistotuotteille.
Jo lähtötilanteessa Vista V on kuitenkin ladattu pätevillä työkaluilla ja muun muassa BBS:n dynaaminen DPR-901-ekvalisaattori löytyy plug-in muodossa, samoin kuusi surround-kelpoista Lexiconin PCM-96-kaikua. 
Vista V voidaan kytkeä myös Soundcraftin Realtime Rack -järjestelmään, jolloin ulottuvilla on UAD:n huima plug-in-kirjasto enimmillään 64 kanavan insertointiin

Image

 

Varmuden vuoksi Vista V:n DSP-arkkitehtuuri mahdollistaa kaksi täysin päällekkäistä, erillistä järjestelmää, joiden välillä voidaan siirtyä ilman ,että audiosignaaliin tulee yhdenkään samplen katkosta.

Vista V on varustettu puheäänentoistoon suunnitellulla Studerin VistaMix-automaatiolla, joka huolehtii vakiotasojen säilymisestä ja tarpeettomien mikkien sulkemisista esimerkiksi panelikeskusteluissa, erilaisissa tietovisoissa sekä muissa tilanteissa, joissa käytetään samanaikaisesti useita mikrofoneja useille eri puhujille ja tasojen hallinta manuaalisesti liukujen avulla olisi hankalaa.

Mikserin liitäntäpuolella on 12 järeätä A-Link-porttia (1 536 kanavaa per portti) D23m -protokollaa varten. Vaihtoehtoisesti niitä voi käyttää suoraan yhteyteen esimerkiksi Artel-, Evertz-, Riedel-verkkoihin. Studerin mukaan Vista V on helppo integroida myös useimpiin AoIP-verkkoihin, kuten Danteen, Livewireen sekä AES67-normin mukaisiin järjestelmiin.


Lisätiedot: Studiotec Pro Audio