TC Electronic Polytune Clip, BlackLight & Plug-in – on vara valita!

Image

Polyfonisen viritysmittaritekniikan uranuurtaja TC Electronic on julkistanut kolme uutta versiota Polytune-mittaristaan.


Polytune Clip vie valmistajansa mukaan polyfonisen vireenmittaustekniikan vielä askelta pidemmälle kuin aiemmissa pedaalimalleissa. Muiden Polytune-versioiden tapaan pyykkipoikamaisesti vaikkapa kitaran lapaan lukkiutuva Clip tunnistaa automaattisesti, pyyhkäiseekö musikantti kaikki kuusi kieltä soimaan vai tarkastellaanko vain yhden yksittäisen kielen virettä.

Mittaustarkkuudeksi ilmoitetaan kromaattisessa moodissa +/- 0,5 senttiä eli puolisävelaskeleen sadasosaa ja strobo-moodissa +/-0,02 senttiä.
Näytön valovoimaisuutta kuvaillaan huikeaksi ja lisäksi se tunnistaa oman asentonsa ja kääntyy automaattisesti sopivaan lukuasentoon.

Image

Polytune Clipin kiinnitysleuka on ruostumatonta terästä.
 

Polytune BlackLight

Tumman estetiikan vaalijoille TC tarjoaa valkoisen pedaalin vaihtoehdoksi uutta mustaa BlackLight-mallia, joka sisarmallin tavoin hallitsee vireen tulkkauksen sekä stroboskooppina että kromaattisena mittarina. Ensinmainitun mittatarkkuudeksi ilmoitetaan 0,5 senttiä, jälkimmäisen 0,1 sentti.

Image

Virityksen referenssitasoa voi laskea enimmillään viisi puolisävelaskelta ja mittarissa on omat valintansa bassolle, drop-D- ja capo-virityksille.
Sinivalkoinen näyttö tunnistaa automaattisesti ympäristön valoisuuden ja säätää omaa kirkkauttaan sen mukaisesti.

 

Polytune Plug-in

Image

Polytune Plug-in puolestaan tuo edellä kuvaillun mittaritekniikan suoraan tietokoneympäristöön. Plugiversio toimii AU-, VST- ja AAX-formaateissa niin Mac- kuin pc-koneissa, ja se tarjoaa kaikki pedaali- ja klipsivirittimen toiminnot ohjelmallisessa muodossa.


Lisätiedot: Soundtools