Turbosound iP1000 – kolmen koon aktiivi-PA

Image

Turbosoundin uuteen aktiivisen kaiutinmallistoon kuuluu kolme kokokaistan yhdistelmää: iP500, iP1000 ja iP2000.

Jokaisessa iP-mallissa perusidea on sama: alinta kaistaa toistavan sub bass -kaapin kansilevyyn telakoidaan kaiutintorni ja kokonaisuutta ohjataan sisäänrakennetulla Klark-Teknikin dsp-prosessorilla. Sitä puolestaan voi ohjata joko sub bass -kaapin kansilevyyn sijoitetun käyttöpaneelin kautta (kuvassa alla) tai iOS-applikaatiolla, jolle on luvassa jatkossa myös Androidjärjestelmässä toimiva versio.

Image


Signaalin kuljetus torniin hoituu kiinteän moninapaliittimen kautta eikä erillisiä kaapelointeja tarvita.

Image

Analogisia monotuloja on kaksi ja molemmille on omat tasonsäätönsä. Kolmas tulo on stereofoninen Bluetooth-vastaanotin, jolle sillekin on oma voluuminsa.

Esiohjelmoidut valmiit ekvalisoinnit, kolmialueinen käyttäjän säädettäväksi tarkoitettu korjain sekä kaiuttimen sijoituspaikan mukaan valittavat bassokaistan tasoasetukset kuuluvat speksiin.

Systeemeistä pienin, iP500 on nimelliseltä teholuokitukseltaan 600 wattia, iP1000 ja iP2000 puolestaan kumpainenkin 1000 wattia.

Kevyimmän järjestelmän suppanen pelaa yhdellä kahdeksantuumaisella bassokartiolla ja sen pilari sisältää kuusi kahden tuuman keskiäänikaiutinta.

Medium-kokoisen iP1000:n sub bass -yksikkö on kalustettu kahdella kahdeksantuumaisella kartiolla ja tornin varusteluna on kahdeksan 2,75-tuumaista keskiäänikartiota sekä torvikuormitettu diskantti-tweeter. 

Perheen järein, iP2000, on saanut bassokaiuttimekseen 12-tuumaisen elementin ja sen torniosasta löytyy peräti kuusitoista 2,75-tuumaista keskiäänikartiota sekä torvikuormitettu diskantti-tweeter.

Jokaisessa iP-järjestelmässä nimellinen säteilykulma on vaakasuunnassa 120 astetta.

Lisätiedot: Noretron Audio / Bright Group


Turbosound iP1000 saatiin aivan tuoreeltaan Riffin käyttötestiin, jonka tulokset julkaistaan 1. kesäkuuta ilmestyvässä printtinumerossa 3/2016.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin kaikki hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.